Το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και η ελληνική κοινωνία έχουν ανάγκη ανθρώπους όπως τον «Πετρακογιάννη»

Απόψεις
Το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και η ελληνική κοινωνία έχουν ανάγκη ανθρώπους όπως τον «Πετρακογιάννη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ένα ελληνικό ποδόσφαιρο γεμάτο τοξικότητα, σε μια ελληνική κοινωνία γεμάτη προβλήματα και μιζέρια, ο Γιάννης Πετράκης είναι το φωτεινό παράδειγμα για να δείχνει το δρόμο στους νεότερους… Έναν δρόμο ήθους και σεβασμού, έναν δρόμο με κοινωνικές αξίες που έχουν χαθεί δυστυχώς αλλά ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι και προπονητές όμως εκείνον, για να τις εκφράζουν και να τις μεταδίδουν.

Τα όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Πετράκης, τα λόγια ψυχής από έναν άνθρωπο που έχει ζήσει τόσα στα γήπεδα, όσα άλλοι θα χρειάζονταν δέκα ζωές για να τα βιώσουν, είναι ένα μάθημα ζωής. Ο «Πετρακογιάννης» που προτιμά να λέει λίγα αλλά να εννοεί πολλά, εξέφρασε τον πλούτο της ψυχής του και το ειλικρινές ευχαριστώ για το ζεστό και αυθόρμητο χειροκρότημα του κόσμου, την ζεστασιά που ένιωσε επιστρέφοντας στο «Γεντί Κουλέ»: «Αισθάνομαι τυχερός που έχω παίξει ποδόσφαιρο στον ΟΦΗ και τον έχω υπηρετήσει ως προπονητής. Είναι η ομάδα της πατρίδας μου. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα, με βάση το τι είμαι σαν άνθρωπος, είναι αυτό που βίωσα και ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους αυτούς που εκτίμησαν την προσφορά μου στο σωματείο», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε βουρκωμένος και με τρεμάμενη φωνή, δείγμα της μεγάλης του συγκίνησης: «Όταν ήμουν μικρός ερχόμουν από το χωριό μου στο Ρέθυμνο και εδώ έξω από το γήπεδο πουλούσα φρέσκα ρεβίθια». Στη συνέχεια δακρυσμένος αγκάλιασε έναν-έναν τους δημοσιογράφους, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι δικά του «παιδιά».

Πόσες αλήθεια αξίες αποτυπώνουν αυτές οι λέξεις, για έναν άνθρωπο που πήγε στο γήπεδο πουλώντας ρεβίθια  και έφτασε να αναγνωριστεί πριν λίγα χρόνια πανάξια ως κορυφαίος Έλληνας προπονητής. Για έναν άνθρωπο παιδαγωγό και προπονητή που πέρασαν από τα χέρια του εκατοντάδες παιδιά, δημιούργησε σωστούς ποδοσφαιριστές αλλά πάνω απ' όλα δημιούργησε σωστούς ανθρώπους. Αυτόν τον άνθρωπο, τον μοναδικό «Πετρακογιάννη» τον έχει ανάγκη όχι το ποδόσφαιρο αλλά ολόκληρη η ελληνική κοινωνία…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News