Το χιούμορ «πέθανε» το... «Μεσημέρι»

Απόψεις
Το χιούμορ «πέθανε» το... «Μεσημέρι»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η χυδαιότητα της εικόνας και το σεξιστικό σχόλιο ως δήθεν απελευθέρωση των ταμπού και συνώνυμο του «πιπεράτου» και της «τσαχπινιάς» κατέληξε ταυτόσημο της τηλεόρασης.

Κάπως έτσι λοιπόν άνοιξε ο δρόμος ώστε η απολυτή σαχλαμάρα να ανακυκλώνεται και να μας σερβίρεται καθημερινά ως «ψυχαγωγία» και αυτό να φαντάζει πια στα μάτια και τα αυτιά μας ως φυσιολογικό.

Εσχάτως ωστόσο το γεγονός πως περιστατικό έμφυλης βίας έφτασε να αποτελέσει βασικό στοιχείο σχολιασμού σε πάνελ εκπομπής αθηναϊκού καναλιού με τρόπο φθηνό και ανόητο προκάλεσε τη μήνη του πλήθους.

Έπειτα οι μεγαλοπαρουσιαστες έσπευσαν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Τι απ’ όλα είναι πιο υποκριτικό δεν ξέρω καθώς το τι και το πως θα βγει στον τηλεοπτικό αέρα μιας εκπομπής είναι πολύ καλά μελετημένο και δουλεμένο από πριν.

Όπερ σημαίνει πως «χτίζοντας» την σκαλέτα της εκπομπής μεγαλοπαρουσιαστές και μεγαλοαρχισυντάκτες , πρώτα και δεύτερα «βιολιά» γνώριζαν πολύ καλά πως θα πλασάρουν το θέμα. Πιθανότατα ήξεραν και το τι θα ακολουθούσε. Δεν είναι δα και τίποτα χθεσινοί….

Είτε ηθελημένα λοιπόν «κυνήγησαν» τον ντόρο που ήξεραν ότι μοιραία θα ακολουθήσει είτε αθέλητα προχώρησαν σε μια «αυθόρμητη» κατά τα αλλά συζήτηση διακωμωδώντας το πρόσφατο περιστατικό της φοιτήτριας του ΑΠΘ, που κάποιος αυνανίστηκε και εκσπερμάτισε εν αγνοία της στην πλάτη της.

Δεν ξέρω ποια από τις δυο εκδοχές είναι πιο φαιδρή. Ή μήπως η ανοησία και η σαχλαμάρα μας έχει κατακυριεύσει;

Ή μήπως πια η τηλεθέαση εξασφαλίζεται μόνο με μια συνταγή; Σαχλά αστεία , υπέρμετρος σεξισμός, φουσκωμένα στήθη – χείλη και πάει λέγοντας;

Και για να μην θιχτούν οι τάχα μου «προοδευτικοί», αυτοπροσδιοριζόμενοι ως μη σοβαροφανείς οι οποίοι «μεταφράζουν» το χιούμορ ως διακωμώδηση των πάντων…Το φαιδρό αγαπητοί μου στην επίμαχη περίπτωση είναι η προσπάθεια γελοιοποίησης μιας υπόθεσης που δεν έχει απολύτως καμία αστεία πτυχή.

Αλλά από τη στιγμή που δεν αφορά το σπίτι μας τι σημασία έχει; Σωστά;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News