Μαρία Δεναξά: «Η πολιτική και κοινωνική κρίση στη Γαλλία θρυαλλίδα παγκόσμιας δυστοπίας» (vid)

Κόσμος
Μαρία Δεναξά: «Η πολιτική και κοινωνική κρίση στη Γαλλία θρυαλλίδα παγκόσμιας δυστοπίας» (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μαρία Δεναξά σημείωσε πως η γαλλική κοινωνία από τη μια αντιλαμβάνεται το ρόλο και τι εξυπηρετεί ο Μακρόν, όμως από την άλλη βλέπει ότι δεν υπάρχει και αξιόπιστη εναλλακτική πολιτική πρόταση

Η δημοσιογράφος-αρθρογράφος και ανταποκρίτρια στο Παρίσι ελληνικών ΜΜΕ Μαρία Δεναξά, μιλώντας σήμερα στον 98,4, ανέλυσε τα βαθύτερα αίτια της σύγκρουσης της γαλλικής κοινωνίας, με επιφαινόμενο το συνταξιοδοτικό. Η Μαρία Δεναξά σημείωσε πως η γαλλική κοινωνία από τη μια αντιλαμβάνεται το ρόλο και τι εξυπηρετεί ο Μακρόν, όμως από την άλλη βλέπει ότι δεν υπάρχει και αξιόπιστη εναλλακτική πολιτική πρόταση. Ωστόσο, όπως τονίζει, τα αίτια είναι βαθύτερα σε μια κοινωνία όπου έχει ανοίξει η συζήτηση για το ρόλο ενός παγκόσμιου συστήματος, που συνιστά δυστοπία για τις κοινωνίες, με την προσπάθεια απόλυτου ελέγχου τους.

Η Μαρία Δεναξά παραθέτει τα τρία επικρατέστερα σενάρια για τις πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία, σημειώνει όμως πως η κατάσταση στην Ευρώπη με τη διαρκή φτωχοποίηση και υποβάθμιση των κοινωνιών είναι αποτέλεσμα των πολιτικών των ΗΠΑ, που επιχειρούν τη δική τους οικονομική και γεωπολιτική κρίση να την επιλύσουν με τον απόλυτο έλεγχο και παρακμιακή περίσφιξη των ευρωπαϊκών κοινωνιών.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News