Γιώργος Καπόπουλος: "Ελλάδα - Τουρκία βρείτε τα …", λένε οι ΗΠΑ

Απόψεις
Γιώργος Καπόπουλος: "Ελλάδα - Τουρκία βρείτε τα …", λένε οι ΗΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κίνηση της Κίνας να φέρει προτάσεις ειρήνης στο τραπέζι, κατά τον κ. Καπόπουλο, δεν πρόκειται να ικανοποιήσουν καμία πλευρά, αλλά μπορεί να αποτελέσουν μια σοβαρή βάση συζήτησης

Ο αναλυτής και αρθρογράφος διεθνών γεγονότων Γιώργος Καπόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό  98.4 , σημείωσε πως οι ΗΠΑ βλέπουν σαν ενιαίο χώρο και όχι χώρες στην περιοχή μας και ως εκ τούτου, το μήνυμα κατά την παρουσία Μπλίνκεν σε Ελλάδα και Τουρκίας ήταν ισοβαρές στο "βρείτε τα…" με ότι συνεπάγεται αυτό.

Από την μια οι ΗΠΑ δεν ενθαρρύνουν την προκλητική ρητορική της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας, από την άλλη όμως δεν δείχνουν να συμφωνούν και με την Ελλάδα ότι υπάρχει μόνο μια διαφορά, της οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ.

Ο Γιώργος Καπόπουλος μίλησε ακόμη για τα συμπεράσματα από τον ένα χρόνο  του πολέμου στην Ουκρανία, με την Ρωσική εισβολή, σημειώνοντας ότι ο μεγάλος χαμένος είναι η  Ε.Ε. και ειδικά η Γερμανία, την ώρα που η στάση της Ρωσίας με την αναστολή συμμετοχής στη Start II για τον έλεγχο των πυρηνικών με την ταυτόχρονη ανακοίνωση των ΗΠΑ για επιπλέον στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο ύψους μισό τρις, δείχνουν ετοιμασίες για περαιτέρω συνέχιση του πολέμου.

Η κίνηση της Κίνας να φέρει προτάσεις ειρήνης στο τραπέζι, κατά τον κ. Καπόπουλο, δεν πρόκειται να ικανοποιήσουν καμία πλευρά, αλλά μπορεί να αποτελέσουν μια σοβαρή βάση συζήτησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News