Δημοσθένης Δαββέτας: Τεχνοζωή και τεχνοειδήσεις που δεν σχετίζονται με την αλήθεια

Απόψεις
Δημοσθένης Δαββέτας: Τεχνοζωή και τεχνοειδήσεις που δεν σχετίζονται με την αλήθεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οδηγούμαστε σε απώλεια της ανθρώπινης ζωής μας, της Δημοκρατίας , της πολιτικής, της ανθρωπιάς, των συναισθημάτων, τόνισε ο κ. Δαββέτας, μιλώντας στον 98.4

Ο καθηγητής Φιλοσοφίας της Τέχνης στο Παρίσι και άλλοτε συντάκτης της Liberation , Δημοσθένης Δαββέτας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 υποστήριξε πως ζούμε μια ιδιότυπη " Επιστροφή στην εποχή των σοφιστών". Η αλήθεια πλέον  έχει χρηματική τιμή. Πόσο πληρώνεις ν’ αγοράσεις την πολιτική σου καριέρα; Είμαστε πλέον μέσα στην τεχνοζωή με τεχνο-ειδήσεις που δεν έχουν σχέση με αλήθεια αλλά με δύναμη κι εξουσία. Υπάρχουν μόνο fake news γιατί γινόμαστε fake υπάρξεις σε μια fake ζωή.

Οδηγούμαστε σε απώλεια της ανθρώπινης ζωής μας, της Δημοκρατίας , της πολιτικής, της ανθρωπιάς, των συναισθημάτων. Ο κ. Δαββέτας επεσήμανε :" Λέω ΝΑΙ στην τεχνολογική εξέλιξη, ΝΑΙ στην τεχνοεξέλιξη, όμως πρέπει η χρήση της νάναι ανθρώπινη κι όχι απάνθρωπη. Πάμε να ζήσουμε ως ολογράμματα ενώ θέλουμε να ζήσουμε ως ολο-υπάρξεις".

Ο κ. Δαββέτας μιλώντας για τις εξελίξεις στη Γαλλία με τις διαρκείς κινητοποιήσεις  με επίκεντρο την αύξηση των ορίων ηλικίας για την συνταξιοδότηση που επιχειρεί με νόμο να περάσει  ο Μακρόν, έκανε λόγο για μια  ασυνήθιστη βία, πέραν των ορίων, που φέρνει στην μνήμη αρθρογράφων μεγάλων εφημερίδων αλλά και τηλεοπτικών σχολιαστών, χαρακτήρες της Γαλλικής επανάστασης και κυρίως της περιόδου της "τρομοκρατίας" της. 

Υβριστικές ατάκες αλλά και φράσεις όπως "δολοφόνοι" κι άλλες τέτοιου είδους κυριαρχούν μεταξύ βουλευτών. Αποκορύφωμα ο Γάλλος βουλευτής του συνδυασμού Μελανσον που φωτογραφήθηκε στο τουιτερ του να ποδοπατά το κομμένο κεφάλι του αρμόδιου για το συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο υπουργού .

Η βία όμως υπάρχει κι εκτός κοινοβουλίου. Οι συγκρούσεις με την αστυνομία είναι άγριες ενώ οι διαδηλωτές στις διαδηλώσεις ξεπερνούν το ένα με ενάμιση εκατομμύριο μόνο στο Παρίσι στην περίφημη πλατεία Δημοκρατίας.(place de la republique). Παρά τις όποιες φωνές λογικής η κατάσταση παραμένει επικίνδυνα τεταμένη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News