Θέμης Τζήμας: Συνταγματικές οπισθοχωρήσεις και πορεία υπαναχωρήσεων στα Ελληνοτουρκικά

Απόψεις
Θέμης Τζήμας: Συνταγματικές οπισθοχωρήσεις και πορεία υπαναχωρήσεων στα Ελληνοτουρκικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 2023 ανοίγει μέσα σε ένα περιβάλλον όχι άγνωστο: τα μηνύματα έρχονται και είναι καταιγιστικά, αλλά το κατεστημένο της πατρίδας μας κάνει ότι βρέχει, αναφέρει με έμφαση ο κ. Τζήμας στον 98.4

Ο νομικός και διδάκτορας δημοσίου δικαίου και πολιτικής επιστήμης του ΑΠΘ και μεταδιδακτορικός ερευνητής, Θέμης Τζήμας, μιλάει στον 98.4 για την εξεταζόμενη νομοθετική ρύθμιση απαγόρευσης εκλογικής καθόδου κάποιων κομμάτων με ακραίες πολιτικές θέσεις αλλά και για το πεδίο των ελληνοτουρκικών σχέσεων στο άνοιγμα του 2023 με δεδομένο ότι στο πρώτο εξάμηνο και στις δύο χώρες θα έχουμε εκλογές.

Όπως είπε , δυστυχώς και με τις "ευλογίες"  της λεγόμενης ανανεωτικής Αριστεράς, κατεδαφίζεται η μεταπολιτευτική συνταγματική τάξη μέσα από τη συναίνεση στην πρόταση της ΝΔ για θέσπιση δυνατότητας άσκησης ιδεολογικού και εν γένει πολιτικού ελέγχου από τη δικαστική γραφειοκρατία επί των πολιτικών κομμάτων.

Δεν μιλάμε εδώ για την εγκληματική δράση κάποιων προσώπων με καταδίκες αλλά για πολιτικό έλεγχο των ιδεών , όσο αποκρουστικές κι αν είναι αυτές, θέμα που μπορεί να γυρίσει μπούμεραγκ για όλες τις πολικές δυνάμεις, ανάλογα με τους κρατούντες την εξουσία κάθε φορά.

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σημείωσε με έμφαση πως το 2023 ανοίγει μέσα σε ένα περιβάλλον όχι άγνωστο: τα μηνύματα έρχονται και είναι καταιγιστικά, αλλά το κατεστημένο της πατρίδας μας κάνει ότι βρέχει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News