Γιώργος Σαχίνης

Χρ. Σταμούλη: Η διαφορετικότητα Ελλάδας - Ιταλίας στις Γερμανικές επανορθώσεις

Η κ. Σταμούλη μιλώντας στον 98.4 εξήγησε το γιατί η περίπτωση της Ιταλίας είναι εντελώς διαφορετική από την Ελλάδας, στις διεκδικήσεις από την Γερμανία

Η νομικός και διαχειρίστρια του αρχείου του αείμνηστου Γιάννη Σταμούλη, Χριστίνα Σταμούλη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4, εξήγησε σήμερα Πέμπτη 12 Μαΐου, με αφορμή την απόσυρση της Γερμανίας μόνο από τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της Ιταλίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, γιατί η περίπτωση της Ιταλίας είναι εντελώς διαφορετική από την Ελλάδας, στις διεκδικήσεις από την Γερμανία, για την οποία τόνισε ότι στη κύρια προσφυγή της στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, μόνο τυχαία που επιμένει ώστε να ισχυροποιήσει περαιτέρω το θέμα της ετεροδικίας.

Η κ. Σταμούλη, σημείωσε εμφατικά ότι στην Ιταλία πάντως η δικαιοσύνη έχει εργαλεία για να παράγει νομολογία και αυτά είναι οι δεκάδες προσφυγές  θυμάτων της Γερμανικής θηριωδίας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μετά το 1943. Προσφυγές που πάτησαν πάνω και στη επιτυχημένη διαδικασία των θυμάτων του Διστόμου, επί αείμνηστου Γιάννη Σταμούλη, εν αντιθέσει με την Ελλάδα όπου 20 χρόνια μετά τις αποφάσεις για το Δίστομο, ελάχιστα έχουν γίνει ως προς την δικαστική καταφυγή περιοχών μαρτυρικών με επίσης θύματα, όπως τα Καλάβρυτα, η Κάνδανος, η Βιάννος  και άλλες περιοχές που οι προσφυγές εκεί είναι ακόμη ζητούμενο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια