Αλ. Μητρόπουλος: Έρχεται το αντεργατικό Μνημόνιο για τον κόσμο της Εργασίας

Απόψεις
Αλ. Μητρόπουλος: Έρχεται το αντεργατικό Μνημόνιο για τον κόσμο της Εργασίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη στον Γιώργο Σαχίνη

Βαθιά τομή και μάλιστα με ανατροπή θεμελιωδών δικαιωμάτων 100ετίας των εργαζομένων, με όρους νέου Μνημονίου, αυτή την φορά με σκληρές αντεργατικές ρυθμίσεις για τον κόσμο της Εργασίας, κάνει λόγο ο καθηγητής του Εργατικού Δικαίου και  Πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ , Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στον 98.4 για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας. «Η δέσμη των εργασιακών μέτρων Χατζηδάκη αποτελεί προαπαιτούμενο της Ελληνικής Πρότασης για το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως κρίθηκε και ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου από τον πρωθυπουργό (μετά από εισήγηση του υπουργού Οικονομίας) στις 31-3-2021.

Ο υπ' αριθ. 3 αύξων αριθμός τη Ελληνικής Πρότασης αναφέρει χαρακτηριστικά ως προαπαιτούμενο «τον εκσυγχρονισμό και την απλοποίηση του Εργατικού Δικαίου».

Η συγκεκριμένη δέσμη είναι πιστή επανάληψη των νεοφιλελεύθερων θέσεων της Έκθεσης Πισσαρίδη, τόνισε ο Αλέξης Μητρόπουλος.

 Οι περισσότερες από τις ρυθμίσεις-ανατροπές του «εργασιακού πακέτου» αποτελούν προτάσεις των σκληρών της τρόικας (ΔΝΤ) κατά τη διάρκεια των «πέτρινων» μνημονιακών χρόνων. Το κυρίαρχο δόγμα είναι «ανάπτυξη με ρήτρα κατάργησης των προστατευτικών διατάξεων του Εργατικού Δικαίου» ή, με άλλα λόγια, ανάπτυξη με ρήτρα «φτηνής εργασίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News