Γ. Καλομενίδης : Στα όρια κατάρρευσης τα νοσοκομεία, οδηγούμαστε μοιρολατρικά σε ανοσία από φυσική λοίμωξη στη κοινότητα

Απόψεις
Γ. Καλομενίδης : Στα όρια κατάρρευσης τα νοσοκομεία, οδηγούμαστε μοιρολατρικά σε ανοσία από φυσική λοίμωξη στη κοινότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διασπορά και εισαγωγές αυξάνονται συνεχώς

Τα όρια του ΕΣΥ στα δημόσια νοσοκομεία με την διασπορά και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία να αυξάνουν διαρκώς, περιέγραψε ο καθηγητής πνευμονολογίας και υπεύθυνος σε μια από τις παθολογικές κλινικές του Ευαγγελισμού , Γιάννης Καλομενίδης, μιλώντας στον 98.4.

Όπως είπε, στο «πρώτο κύμα» δεν είχαμε μεγάλη διασπορά, επειδή ήταν ακόμη αρχή και δεν είχε προλάβει να διασπαρεί και μάλιστα με κλειστά σύνορα.,

Χάθηκε τότε η ευκαιρία, για μια στρατηγική επιδημιολογικής επιτήρησης, επειδή δεν φρόντισαν οι αρμόδιοι  να καταρτίσουν με το testinng και την ιχνηλάτηση έναν επιδημιολογικό χάρτη.

Τόνισε ότι εδώ που φτάσαμε , η πανστρατιά ιδίως στις ΜΕΘ, απαιτεί επίταξη άμεσα όλων των διαθέσιμων πόρων και από στρατιωτικά νοσοκομεία μέχρι και ιδιωτικά χωρίς εξαιρέσεις.

Ο κ. Καλομενίδης τόνισε ότι τα προβλήματα με τα εμβολιαστικά προγράμματα και την κάλυψη του πληθυσμού έγκαιρα, αποδεικνύουν ότι ήταν λάθος τα εμβόλια να θεωρούνται ως το μοναδικό όπλο.

 Έτσι τώρα , είπε, φοβούμαι ότι με μια «σιωπηρή συμφωνία» πολιτείας και κοινωνίας που έχει κόπωση από τα ανεδαφικά μέτρα τόσων μηνών, θα εμφανιστεί ως μονόδρομος το άνοιγμα των περισσοτέρων δραστηριοτήτων και η φυσική λοίμωξη στη κοινότητα άρα και η ανοσία κατά αυτό τον τρόπο με το ρίσκο φυσικά της αύξησης θανάτων σε εκείνες τις ομάδες του πληθυσμού που θεωρούνται υψηλού κινδύνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News