Δ. Κούβελας: Κλειδί η Π.Φ.Υ, οι μεταλλάξεις, τα εμβόλια, τα φάρμακα και το αδιέξοδο των lockdown

Απόψεις
Δ. Κούβελας: Κλειδί η Π.Φ.Υ, οι μεταλλάξεις, τα εμβόλια, τα φάρμακα και το αδιέξοδο των lockdown

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη

Ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, μιλώντας στο ράδιο 98.4 υποστήριξε ότι το αδιέξοδο των lockdown , στοιχίζει απείρως περισσότερο οικονομικά και κοινωνικά και χωρίς να αναχαιτίζει την διασπορά με ότι αυτό συνεπάγεται για τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, από την πλήρη ανάπτυξη ενός συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας , που εδώ και ένα εξάμηνο θα αποτύπωνε πλήρως την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και θα υποδείκνυε με ασφάλεια που και πως θα έπρεπε να ληφθούν στοχευμένα μέτρα .

Κατά τον ίδιο αν υπήρχε στρατηγική και επιδημιολογική επιτήρηση στη χώρα και όχι το μονοδιάστατο των lockdown, θα είχαμε και λιγότερους νεκρούς από τη νόσο. Οι μεταλλάξεις δεν μπορεί να είναι άλλοθι για την αποτυχία ελέγχου της διασποράς, άλλωστε όπως είπε αν είχαμε αλλαγή από αυτές του σημείου υποδοχέα του ιού, θα μιλούσαμε για μια άλλη εντελώς νόσο.

Ο κ. Κούβελας μίλησε για το πραγματικό «κλειδί» στον τρόπο αδειοδοτήσεων εμβολίων και φαρμάκων, την αποτελεσματικότητα του κάθε τύπου εμβολίου, το τι δείχνει η εικόνα από το Ισραήλ, την περίεργη στάση γύρω από τις διαδικασίες αδειοδότησης των φαρμάκων, αλλά την σαφώς ανώτερη σε ποιότητα ,όπως είπε ο ίδιος , ανοσία μετά από φυσική λοίμωξη , αλλά και τα ρίσκα που αυτή ενέχει για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News