Κ. Πουλάς: Νέα δεδομένα για τον ιό και τη νόσο του

Απόψεις
Κ. Πουλάς: Νέα δεδομένα για τον ιό και τη νόσο του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη του αναπληρωτή καθηγητή Βιοχημείας

Ο Κωνσταντίνος Πουλάς αναπληρωτής καθηγητής Βιοχημείας στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, μιλώντας στο ράδιο 98.4  εξήγησε γιατί τους επόμενους μήνες  το εμβολιαστικό πρόγραμμα  και ιδίως τα εμβόλια που τώρα  χρησιμοποιούνται, η αποτελεσματικότητα των οποίων θα κριθεί στη πράξη , δεν πρόκειται να απαντήσουν σε κανένα τείχος ανοσίας  για την ώρα. Άρα όπως είπε , χρειάζεται μια επιδημιολογική  στρατηγική με όλα τα όπλα στη φαρέτρα των επιστημόνων και όχι αυτό που εμφανίζουν οι επιτροπές στην Ελλάδα , καμία πολιτική δημόσιας υγείας , παρά μόνο τα lockdown.

Το επόμενο τρίμηνο εκτίμησε ότι τα στοιχεία που συλλέγονται διεθνώς  θα καταδείξουν ότι άλλο πράγμα η λοίμωξη και άλλο η βαριά ασθένεια από την νόσο Covid-19 , όπου για την δεύτερη παράμετρο θα πρέπει να αναμένουμε απατήσεις  που ακόμη δεν έχουμε από τα υπάρχοντα εμβόλια.

Ο κ. Πουλάς, είπε ότι η αίσθηση που έχει είναι πως τα; φάρμακα , μεταξύ των οποίων και τα μονοκλωνικά , με εισήγηση κάποιων επιστημόνων που αναλαμβάνουν και το ρίσκο και την ευθύνη να μην ανοίξει καν το θέμα για όσους  νοσούν ή θα νοσήσουν στην Ελλάδα. Ο κ. Πουλάς, σημείωσε εμφατικά ότι το θέμα των μεταλλάξεων που για την ώρα το Ηνωμένο Βασίλειο είναι από τις λίγες χώρες που το απασχολεί σοβαρά, είναι μια μεταβλητή που θα παίξει σημαντικό ρόλο τους επόμενους μήνες.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News