Γιώργος Σαχίνης

Δημ. Κούβελας: Υπό κατάρρευση το Δημόσιο Σύστημα Υγείας - Τι γίνεται με τα εμβόλια

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη στον Γιώργο Σαχίνη

Ο  καθηγητής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ , Δημήτρης Κούβελας , μιλώντας σήμερα στον 98.4 σημείωσε ότι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη με τις καθυστερημένες επιλογές στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας, είναι προφανές ότι οδήγησαν το δημόσιο  σύστημα σε υπό κατάρρευση εικόνες, ενώ την ίδια ώρα όπως σημείωσε, καταδεικνύεται ότι η επιλογή του lockdown σε μια κοινότητα που ο ιός και η νόσος έχει περάσει με ταχύτητα την διασπορά, δεν ωφελεί επί της ουσίας.

Αντίθετα, αντί να αποφορτιστούν τα δημόσια νοσοκομεία, κάνουν τα πάντα ακόμη και τεστ , την ώρα που δεν έχει γίνει τίποτα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ή ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τα Κέντρα Υγείας, αδειάζει για να καλυφθούν κενά νοσοκομείων.

Ο κ. Κούβελας μίλησε ακόμη για την εξέλιξη στο χώρο των εμβολίων, ιδίως της νέας γενιάς , τους μηχανισμούς και τα  στάδια που πρέπει να περάσουν για να φτάσουν μέχρι τον πληθυσμό, υποστηρίζοντας ότι στη ιδανική περίπτωση θα μιλάμε για τέλη Ιανουαρίου , αν και κατά την γνώμη του αυτό θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια