Στ. Κούλογλου: Καμία εμπιστοσύνη στη Κυβέρνηση στην διαχείριση της εξωτερικής πολιτικής

Απόψεις
Στ. Κούλογλου: Καμία εμπιστοσύνη στη Κυβέρνηση στην διαχείριση της εξωτερικής πολιτικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη στο Γιώργο Σαχίνη

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία , Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο ράδιο  98.4 υποστήριξε ότι μία κυβέρνηση που ούτε στο θέμα της διαχείρισης της διάθεσης μάσκας στα σχολεία δεν μπορεί να βρει ακόμη λύση, είναι αμφίβολο αν μπορείς να την εμπιστευτείς σε θέματα κρισιμότερα όπως της εξωτερικής πολιτικής. Πολύ περισσότερο που ο Πρωθυπουργός, έχει επιλέξει τις μυστικές συνεννοήσεις, αποστάσεις από την Κύπρο και κρυφές μεσολαβήσεις χωρών όπως η Γερμανία .

 Ο διάλογος είναι επιθυμητός με την Τουρκία, αλλά με σαφή οριοθέτηση των κόκκινων γραμμών και των θεμάτων που μπορούν να οδηγήσουν μέχρι την Χάγη, κάτι που από πλευράς της κυβέρνησης όχι μόνο είναι θολό, αλλά εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως «όμηρος» μεταξύ  εσωκομματικών συμβιβασμών , την μία μεταξύ του Έλληνα ΥΠΕΞ  με την « ιστορική συμφωνία των Πρεσπών»  και των εκβιασμών της ομάδας Σαμαρά στο θέμα, είτε με αντικρουόμενες απόψεις των στελεχών του στα ελληνοτουρκικά.

Ωστόσο όπως παραδέχτηκε και η αξιωματική αντιπολίτευση ως εικόνα δεν τον ικανοποιεί αυτή την στιγμή, καθώς παραμένει στην άγονη εσωστρέφεια της, χωρίς να υπάρχει στη πραγματικότητα ουσιώδης διαφορά μεταξύ των στελεχών της.

Την ίδια ώρα , απουσία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος πειστικής αλλαγής ως πρόταση στη κοινωνία, η κοινωνία  παρότι βλέπει μια κυβέρνηση που κρύβεται μέσω της επικοινωνίας  από την ανυπαρξία απαντήσεων στα προβλήματα της, εντούτοις διστάζει να εμπιστευτεί και την αξιωματική αντιπολίτευση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News