Χρ. Πουγκιάλης: «Επείγον θέμα η συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας»

Απόψεις
Χρ. Πουγκιάλης: «Επείγον θέμα η συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το σύμπλεγμα του Καστελόριζου είναι η χαρακτηριστικότερη περίπτωση πιέσεων για υποχωρήσεις από τα δικαιώματα της Ελλάδας»

Ο αρθρογράφος -αναλυτής  του slpress.gr  Χρήστος Πουγκιάλης, υποπτέραρχος ε.α. και μετεωρολόγος , μιλώντας στον 98.4 υποστήριξε ότι οι αφόρητες πιέσεις που ασκούνται από διεθνείς παράγοντες και χώρες ισχύος  της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ για απευθείας συνομιλίες με την Τουρκία, στη βάση υποχωρήσεων από την πλευρά μας, χρήζουν επειγόντως την συγκρότηση ενός Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας , όπου οι ειδικοί του κάθε κλάδου θα χαράξουν μια μακρόπνοη στρατηγική στη βάση συμφωνίας του πολιτικού συστήματος της χώρας, όχι με λογική κατευνασμού, αλλά διεκδικήσεων της Ελλάδας στην πράξη των όσων προβλέπει για την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα το Διεθνές Δίκαιο και οι Συνθήκες.

Όπως είπε, αντί αυτού παρακολουθούμε μια συστηματική προσπάθεια στο εσωτερικό της χώρας να απαξιωθούν όσοι ειδικοί επιχειρούν να λειτουργήσουν όχι φοβικά, αλλά με πνεύμα αντίστασης για τα δικαιώματα της χώρας, όχι επειδή επιδιώκουν τον πόλεμο αλλά την στρατηγική αποτροπής στην πράξη και όχι την μαλθακότητα έναντι της ευθείας αμφισβήτησης από την Τουρκία, όλου του πλέγματος  της κυριαρχίας της Ελλάδας.

Το σύμπλεγμα του Καστελόριζου , εκτός από κλειδί για τις θαλάσσιες ζώνες με την Κύπρο και την Αίγυπτο , είναι η χαρακτηριστικότερη περίπτωση πιέσεων για υποχωρήσεις από τα δικαιώματα της Ελλάδας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News