default-image

Αντ. Ρουπακιώτης : Αντισυνταγματικός και Κατασταλτικός νόμος για τις διαδηλώσεις

Απόψεις
Αντ. Ρουπακιώτης : Αντισυνταγματικός και Κατασταλτικός νόμος για τις διαδηλώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο άλλοτε Υπουργός Δικαιοσύνης και διαπρεπής νομικός στον 98.4

Ο άλλοτε Υπουργός Δικαιοσύνης και διαπρεπής νομικός , Αντώνης Ρουπακιώτης, μιλώντας σήμερα στον 98.4 εξήγησε γιατί το νέο νομοσχέδιο  για τις συγκεντρώσεις, πορείες και διαδηλώσεις, αντίκειται βασικών διατάξεων του Συντάγματος, είναι σε αντίληψη καταστολής κάθε έννοιας διαμαρτυρίας, αφού «τσουβαλιάζει» από ρατσιστικές εκδηλώσεις και ξενοφοβικές ή ενδοοικογενειακής βίας εκδηλώσεις ακόμη και με τάσεις ριζοσπαστικοποίησης της κοινωνίας.

Βασική αντίληψη , είπε ο κ. Ρουπακιώτης , του νομοθέτη, να διασπείρει φόβο και περιορισμό κινήσεων στις οργανωμένες κοινωνικές δυνάμεις, χαρακτηρίζοντας ακόμη και ιδιώνυμο αδίκημα την συμμετοχή σε μια πορεία που έχει χαρακτηριστεί παράνομη.

Κατά τον κ. Ρουπακιώτη, όλο αυτό το κατασκεύασμα φαίνεται να οδηγεί σε προληπτικά μέτρα κρατικής αντιμετώπισης κοινωνικών αντιδράσεων κατά βάση πάνω σε επερχόμενα βαριά οικονομικά μέτρα .

Ο Αντώνης Ρουπακιώτης, ανέλυσε κατά άρθρο πολλά σημεία του νομοσχεδίου, που όπως είπε , εισάγει μέτρα και ρυθμίσεις  που στην πράξη πέραν της αντισυνταγματικότητας τους, όπως αποδεικνύει η ζωή καταργούνται από τις κοινωνικές δυνάμεις που κινητοποιούνται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News