Γιώργος Σαχίνης

Γ. Μανδηλαρά: Τρόφιμα, νερό, Covid19 και λοιποί ιοί

Όλες οι συμβουλές που έδωσε στον 98.4 και το Γιώργο Σαχίνη

Η βιολόγος, επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας και μέλος του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς για την Σαλμονέλα, την Λιστερίαση και Συγγέλα, Γεωργία Μανδηλαρά, μιλώντας στον 98.4 έδωσε κρίσιμες απαντήσεις και χρηστικές πληροφορίες για τα τρόφιμα και το νερό, αναφορικά με τον νέο κορωνοϊό για το οποίο πάντως όπως είπε για την ώρα δεν υπάρχει καμία αναφορά ότι μεταδίδεται μέσω της τροφής, αλλά η τυχόν επιμόλυνση των συσκευασιών τους, αν δεν τηρηθούν οι κανόνες της υγιεινής, μπορεί να μεταδοθεί από τα χέρια του ανθρώπου που έχει αγγίξει μια επιμολυσμένη επιφάνεια.

Μίλησε ακόμη για το νερό, την σωστή χρήση των τροφίμων, σημειώνοντας ότι ειδικά τα αβγά χρειάζεται  να αποθηκεύονται στο πιο ψυχρό τμήμα του ψυγείου κι όχι στη πόρτα του.

Εξήγησε επίσης γιατί η θερμοκρασία άνω των 63 βαθμών Κελσίου, παρέχει ασφάλεια για το μαγείρεμα των τροφών, ενώ τόνισε ότι σε συνθήκες  Covid -19, τα  παγάκια είναι απαγορευτικά.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια