Στ. Χριστακόπουλος : Αποτροπή σημαίνει και ετοιμότητα για πόλεμο

Απόψεις
Στ. Χριστακόπουλος : Αποτροπή σημαίνει και ετοιμότητα για πόλεμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο διευθυντής σύνταξης στην εφημερίδα "Το Ποντίκι" Σταύρος Χριστακόπουλος , μιλώντας 98.4, αφού επεσήμανε ότι έρχονται μεγάλα ζόρια στην εξωτερική πολιτική, σημείωσε ότι και σε επίπεδο μεγάλων συμμάχων, όπως οι ΗΠΑ οι «δεσμεύσεις» είναι  άνευ ουσίας  και στην πράξη το μήνυμα είναι " κόψτε τον λαιμό σας, αρκεί να μην πληγεί το ΝΑΤΟ" ...

Κατά τον Σταύρο Χριστακόπουλο, το πολιτικό σύστημα πρέπει να ετοιμάσει τους πολίτες για μεγάλα γεγονότα και στη λογική της αποτροπής τους, κάτι που πρακτικά σημαίνει ετοιμότητα ακόμη και για πολεμικό συμβάν και όχι επικοινωνιακά καθησυχαστικό κλίμα   που μπορεί στο τέλος να αδρανοποιήσει τις αντιστάσεις της κοινωνίας.

Όπως τόνισε ακόμη και στο προσφυγικό- μεταναστευτικό , οι πολιτικοί καλλιεργούν λάθος προσδοκίες ότι η Ε.Ε. θα μας συνδράμει , αναλαμβάνοντας σημαντικό  τμήμα ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα. Αντίθετα ακόμη και τον Μάρτιο με μια νέα συμφωνία στην Ε.Ε. θα μας χρηματοδοτούν για να μετατραπούμε στην απόλυτη αποθήκη ψυχών και ως "κυματοθραύστης" για όλη την Ε.Ε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News