default-image

Κ. Λάβδας: Αποτροπή ουσίας στη Τουρκική Στρατηγική

Απόψεις
Κ. Λάβδας: Αποτροπή ουσίας στη Τουρκική Στρατηγική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τουρκική στρατηγική με την πάγια αναθεωρητική πολιτική , θέτει σε όλα τα πεδία τις διεκδικήσεις από τα ενεργειακά και την Κυπριακή ΑΟΖ, μέχρι το Αιγαίο και την μετατροπή της σε ισχυρή περιφερειακή δύναμη.

Η Ελλάδα για να λειτουργήσει ως δύναμη αποτροπής, έχει ανάγκη τον προσδιορισμό της ως αξιόπιστου συμμάχου σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. αλλά και ουσιαστικού αξιόπιστου εξοπλισμού σε βάθος 5ετίας, λέει ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Πάντειο, Κωνσταντίνος Λάβδας, μιλώντας στο Ράδιο 98.4 .

 Η Ελλάδα δεν αρκεί να λέει ότι θα λειτουργεί αποτρεπτικά έναντι της Τουρκίας, θα πρέπει και να το πιστοποιεί όχι μόνο αριθμητικά αλλά και λειτουργικά ότι έχει αυτή την δυνατότητα γιατί αυτή την ώρα ακόμη και σε προηγμένα οπλικά συστήματα με αγκυλώσεις περί κατευνασμού, δεν έχει καν επαρκή ανταλλακτικά, υποστηρίζει ο πανεπιστημιακός. Προσθέτει μάλιστα ότι η Τουρκική στρατηγική με την πάγια αναθεωρητική πολιτική , θέτει σε όλα τα πεδία τις διεκδικήσεις από τα ενεργειακά και την Κυπριακή ΑΟΖ, μέχρι το Αιγαίο και την μετατροπή της σε ισχυρή περιφερειακή δύναμη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News