default-image

Γ. Μανιάτης : Ενεργειακή Πύλη της Ε.Ε. η Κρήτη

Απόψεις
Γ. Μανιάτης : Ενεργειακή Πύλη της Ε.Ε. η Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κρήτη στην επόμενη δεκαετία, μπορεί να καταστεί η ενεργειακή πύλη για την Ε.Ε. τόσο σε επίπεδο δικτύων και αγωγών , όσο και σε επίπεδο ενεργειακών πόρων, λέει στο Ράδιο 98.4 ο άλλοτε Υπουργός Γιάννης Μανιάτης.

Ο πρώτος πολιτικός που προχώρησε σε διαγωνισμό αλίπεδων για έρευνες ενεργειακών πόρων, με αφορμή το 3ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο το ερχόμενο Σάββατο στο Ηράκλειο, όπου θα είναι από τους κεντρικούς ομιλητές με την ακαδημαϊκή του ιδιότητα.

Η πλέον αξιόπιστη εθνική στρατηγική επένδυση , χωρίς ιδεοληψίες και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις για την Ελλάδα, είναι οι ενεργειακοί της πόροι και ειδικότερα οι υδρογονάνθρακες , λέει ο Γιάννης Μανιάτης.

Η Κρήτη στην επόμενη δεκαετία, μπορεί να καταστεί η ενεργειακή πύλη για την Ε.Ε. τόσο σε επίπεδο δικτύων και αγωγών , όσο και σε επίπεδο ενεργειακών πόρων.

Ο κ. Μανιάτης έκανε ειδική αναφορά για την ανάπτυξη στο τομέα αυτό, των σπουδών σε Πανεπιστήμιο – Πολυτεχνείο και ΤΕΙ Κρήτης αλλά έδωσε βάρος και στην ανάπτυξη της τεχνικής εκπαίδευσης, αφού όπως είπε θα χρειαστούν χιλιάδες εξειδικευμένοι εργαζόμενοι με άριστη τεχνική κατάρτιση , που θα έχουν μόνιμες θέσεις , υψηλά αμειβόμενες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News