Γιώργος Σαχίνης

Βρυξέλλες, στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας

Στις Βρυξέλλες η καθημερινότητα έχει επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς μετά το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στις 22 Μαρτίου.

Ο απλός κόσμος ωστόσο συνεχίζει να αποτίει  ένα ελάχιστο φόρο τιμής , στα αθώα θύματα της τρομοκρατίας, αφήνοντας λουλούδια ή γράφοντας συνθήματα.

Μυνήματα στήριξης στα Ελληνικά

Στο  σταθμό Μαλμπέκ του μετρό, όπου 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, έχει δημιουργηθεί ένας αναμνηστικός τοίχος. Εκεί οι χιλιάδες επιβάτες του μετρό, αφήνουν  αυθόρμητα το δικό τους συλλυπητήριο μήνυμα για τους ανθρώπους που χάθηκαν τόσο άδικα.Υπάρχουν πολλά μηνύματα και στα Ελληνικά. Οι Έλληνες που βρέθηκαν στις Βρυξέλλες δεν μπόρεσαν να μείνουν αμέτοχοι στη συλλογική έκφραση αγανάκτισης απέναντι στα τυφλά χτυπήματα.

Ο αναμνηστικός τοίχος στο σταθμό Μαλμπέκ

Ο σταθμός είχε παραμείνει κλειστός μέχρι και τις 24 Απριλίου, έως ότου αποκατασταθούν οι μεγάλες ζημιές που είχε προκαλέσει η έκρηξη. Έκτοτε, οπότε και δημιουργήθηκε ο τοίχος στη μνήμη των θυμάτων, ένα πολύχρωμο κολάζ σημειωμάτων με μηνύματα στήριξης, συμπόνοιας αλλά και ευχές για ειρήνη και αγάπη, δίνει χρώμα  και ζωή σε ένα σημείο που είχε σημαδέψει ο  βίαιος θάνατος.

Η πλατεία Δικαστηρίων στις Βρυξέλλες, γεμάτη λουλούδια και αφιερώματα

Λουλούδια, κεριά και  αποχαιρετιστήρια μηνύματα αφήνουν οι πολίτες και στην πλατεία Δικαστηρίων. Καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι περνούν από το σημείο που έχει εξελιχθεί σε υπαίθριο μνημείο μνήμης και τιμής των θυμάτων του διπλού τρομοκρατικού χτυπήματος στις 22 Μαρτίου.

αποστολή Βρυξέλλες - φωτογραφίες: Γιώργος Σαχίνης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια