Γιώργος Σαχίνης

Κατόπιν εορτής ο ΟΗΕ καλύπτει την καταστροφή των Χημικών στη Μεσόγειο

Αποκαλύπτουμε και την καθυστερημένη απάντηση κατόπιν εορτής και αφού το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ένα χρόνο νωρίτερα έκανε αδιατάραχτα την δουλειά του καταστρέφοντας ποσότητα χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο νοτιοδυτικά της Κρήτης, της Περιβαλλοντικής Επιτροπής του ΟΗΕ - Επιτροπής Aarchus, που προσέφυγε η Παγκρήτια Επιτροπή για τα χημικά της Συρίας.

Του Γιώργου Σαχίνη

Λίγο ή πολύ λέει: Απορρίπτεται η προσφυγή γιατί η υδρόλυση των χημικών της Συρίας έγινε σε διεθνή ύδατα(!) και το Ελληνικό Κράτος δεν έχει καμία αρμοδιότητα σε τέτοια περίπτωση  και κύρια γιατί δεν μας στείλατε πειστικά επιχειρήματα που να δείχνουν ότι το Ελληνικό κράτος έκανε παράβαση περιβαλλοντικής νομοθεσίας κατά τη σύμβαση του Αarchus(!!!).

Αν είχαμε ανακηρύξει και οριοθετήσει ΑΟΖ τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, κυρίως όμως η απάντηση αποδεικνύει γιατί ήθελαν η "δουλειά" να γίνει σε Διεθνή Ύδατα. Προφανώς ούτε ο ΟΗΕ ξέρει τι έγινε εκεί επακριβώς και αφού οι ΗΠΑ διαβεβαιώνουν πως όλα πήγαν καλά, έτσι θα είναι.

Επί της ουσίας, παρά τον ξεσηκωμό τότε χιλιάδων Κρητικών, είναι μια πολιτική απόφαση κάλυψης του ΟΗΕ στο να συναινέσει τότε, στην υδρόλυση στο Cape Ray.

Το Δικαστήριο στο Στρασβούργο θα αργήσει πολύ για το ίδιο θέμα, αλλά περίπου καταλαβαίνουμε που το πάν.

Σχόλια