Γιώργος Σαχίνης

Κυπριακή αντίσταση

Όταν ξέρεις ότι ο Χρόνος είναι μαζί μας, είναι απαράδεκτο να βιάζεσαι. Διότι το θέμα του timing μπορεί ν' αλλάξει ριζικά τις επιπτώσεις μιας συμφωνίας. Το έχουμε ζήσει βιωματικά και στο παρελθόν, όταν έγινε η ένταξη της Κύπρου δίχως αστερίσκους και εξαιρέσεις.

Του Νίκου Λυγερού

Εδώ και μια δεκαετία έχουμε περάσει στο στάδιο της υλοποίησης της υψηλής στρατηγικής της Κύπρου για την απελευθέρωσή της και πράγματα που φάνταζαν εξωπραγματικά, όπως το να βρεθεί φυσικό αέριο στην κυπριακή ΑΟΖ, όχι μόνο έγιναν, αλλά και άλλαξαν τα δεδομένα της Ανατολικής Μεσογείου.

Έτσι ακόμα και οι πιο άπιστοι από τους δικούς μας βλέπουν τώρα αλλαγές που επηρεάζουν τα πάντα. Έχει λοιπόν σημασία να υπάρχει μια κυπριακή αντίσταση για να έχουμε τον χρόνο ν' αρχίσει η εξόρυξη στο κοίτασμα Αφροδίτη, για ν' αρχίσει η αναγέννηση της ελευθερίας, αφού θα είναι χάρη σε αυτή που θα μπορέσουμε πρακτικά και οικονομικά να λύσουμε το πρόβλημα της κατοχής.

Διότι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, ότι η επίλυση του κυπριακού πρέπει να υποστηριχθεί οικονομικά. Αυτό το ξέρουμε με τους υπολογισμούς και τα προβλήματα που ξεπέρασε η Γερμανία με την επανένωση, διότι έκανε 15 χρόνια για να ξαναβρεί την οικονομία της.

Σχόλια