default-image

Ο τρόπος οριοθέτησης των οικοπέδων το μυστικό της επιτυχίας

Κρήτη
Ο τρόπος οριοθέτησης των οικοπέδων το μυστικό της επιτυχίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ειδική εκδήλωση σήμερα στο Λονδίνο ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης παρουσιάζει τα 20 θαλάσσια ελληνικά «οικόπεδα» σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη που θα διατεθούν μέσω διεθνούς διαγωνισμού για έρευνες και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

Ο τρόπος οριοθέτησης των οικοπέδων το μυστικό της επιτυχίας για την ελληνική πλευρά η εκτίμηση του καθηγητής Νίκου Λυγερού.

 Όπως είπε , αν τα θαλάσσια οικόπεδα π.χ. νότια της Κρήτης είναι μεγάλα σε εύρος ακόμη και λίγα σε αριθμό τότε είμαστε σε καλό δρόμο. Αν μάλιστα αυτά έχουν συμπεριλάβει και την μέση γραμμή μεταξύ Κρήτης με Λιβύη ή Κέρκυρας με Ιταλία , τότε αυτό πρακτικά σημαίνει ότι  θα  έχουμε ανακήρυξη οικοπέδων που για να είναι εκμεταλλεύσιμα θα προϋποθέτουν  και την ανακήρυξη υποχρεωτικά πλέον ΑΟΖ . Επιπλέον σε εκείνα τα οικόπεδα όπου θα έχουμε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τις εταιρίες με βάση τα σεισμικά της PGS, είναι προφανές είπε ο κ. Λυγερός , ότι εκεί ακριβώς έχουμε και τις μεγαλύτερες προοπτικές κοιτασμάτων. Χαρακτήρισε τέλος άγνοια , όσων υποστηρίζουν ότι το φυσικό αέριο είναι  επιβλαβές για το περιβάλλον , δίνοντας στοιχεία για την σύνθεση του και την σχέση του με το περιβάλλον

Επανέλαβε ότι σήμερα είναι μία νέα αρχή για τον Ελληνισμό και τις επόμενες γενιές των Ελλήνων και ότι πρέπει άπαντες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News