Γιώργος Σαχίνης

Τα δέκα πιο κερδοφόρα επαγγέλματα του μέλλοντος

Πως θα σας φαινόταν, το παιδί σας να σπουδάσει χρηματιστής χρόνου ή χειρουργός επαύξησης μνήμης; Τα επαγγέλματα του μέλλοντος, που δεν υπάρχουν ακόμη, όμως σύμφωνα με τις έρευνες βασίζονται σε πιθανά σενάρια, παρουσίασε το υπουργείο Επιχειρήσεων, Καινοτομίας και Δεξιοτήτων της Βρετανίας.

Το top-ten των πλέον κερδοφόρων - ανύπαρκτων ακόμη, στην πλειοψηφία τους - επαγγελμάτων, αλλά και των πλέον παράξενων, βασίζεται σε πιθανά σενάρια για τις ανάγκες και τη ζήτηση του μέλλοντος.

Σύμφωνα με τη μελέτη τα επαγγέλματα θα είναι τα εξής:

1. Σύμβουλος υγείας για ηλικιωμένους: Ο πληθυσμός της γης γερνάει, και κάθε επάγγελμα που εξειδικεύεται στην περίθαλψη της τρίτης ηλικίας  θα είναι απαραίτητο.

2. Χειρουργός επαύξησης μνήμης: θα συμβάλει στη βελτίωση της μνήμης.

3. Απτικός προγραμματιστής: θα ασχολείται με την τεχνολογία σε συνδυασμό με την επιστήμη της αφής.

4. Ψηφιακός Αρχιτέκτονας: θα σχεδιάζει εικονικές κατασκευές για να τις χρησιμοποιούν όσοι ασχολούνται με το μάρκετινγκ και τη διαφήμιση.

5. Χειριστής Χαμένων Δεδομένων: θα διαγράφει τα άχρηστα δεδομένα για πάντα.

6. Ελεγκτής Κλίματος: θα τροποποιεί τις καιρικές συνθήκες που διαρκούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ' ό,τι πρέπει.

7. Μάνατζερ για Άβαταρ: θα σχεδιάζει και θα διαχειρίζεται τους εικονικούς χαρακτήρες των μελλοντικών pc games.

8. Κατασκευαστής μελών σώματος: στο ίδιο πλαίσιο με την τελειοποίηση της προσθετικής χειρουργικής, θα δημιουργούνται μέλη για αθλητές και στρατιώτες.

9. Χρηματιστής χρόνου: αντί για χρήματα, θα διαχειρίζεται το χρόνο του πελάτη του.

10. Περιοριστής παντοδυναμίας: θα επαναφέρει τους πελάτες του στην πραγματικότητα, μετριάζοντας τις πεποιθήσεις που τους θέλουν πανίσχυρους.

Σχόλια