default-image

To VAR, το Copa America και το ελληνικό πρωτάθλημα

Ποδόσφαιρο
To VAR, το Copa America και το ελληνικό πρωτάθλημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάποιες σκέψεις μετά και την τελευταία μεγάλη διοργάνωση...

Παρακολούθησα τις προηγούμενες ημέρες το Κόπα Αμέρικα. Είδα σχεδόν όλα τα παιχνίδια και μετά τον αποκλεισμό της Κολομβίας που μπήκε εντυπωσιακά στη διοργάνωση ήμουν βέβαιος πως θα το πάρει η Βραζιλία. Όπως και έγινε. 

Δίκαια το πήραν οι Βραζιλιάνοι και πριν πάω στο κυρίως θέμα επιτρέψτε μου να γράψω πως χάρηκα πολύ βλέποντας τον Ντάνι Άλβες σε μια ηλικία που πλησιάζει... τη δική μου, να κάνει όργια μέσα στους αγωνιστικούς χώρους!

Καθώς επίσης να γράψω πως ήταν απογοητευτικές οι δηλώσεις του Μέσι που ... τα έριξε στη διαιτησία και στους παράγοντες της Ομοσπονδίας της Ν.Αμερικής για τη νέα αποτυχία της Αργεντινής. Γιατί είναι αποτυχία η τρίτη θέση και κυρίως το γεγονός ότι η εθνική του έπαιξε καλό ποδόσφαιρο μόνο για μισό ημίχρονο...

Πάω τώρα εκεί που θέλω περισσότερο. Με χάλασαν πραγματικά τα όσα έγιναν στη διοργάνωση λόγω VAR. Καλή η δικαιοσύνη και να εφαρμόζεται παντού αλλά τελικά το ποδόσφαιρο που είναι άθλημα λαθών..θέλει και τα λαθάκια του! Το γράφω αυτό μεταξύ σοβαρού και αστείου! Βλέπετε υπήρξαν φάσεις και παιχνίδια με γκολ που ακυρώνονταν οριακά από το VAR ή για οφσάιντ στην αρχή μιας φάσης που κατέληγε σε γκολ και κανείς δεν είχε αντιληφθεί πως ήταν παίκτης εκτεθειμένος. Υπήρχε μεγάλη καθυστέρηση, έπεφτε αναγκαστικά ο ρυθμός και ακόμα έβλεπες ένα γκολ (πολλά ήταν θεαματικά) και δεν ήξερες αν θα μετρήσει. Κομματάκι δύσκολο να παρακολουθήσεις ποδόσφαιρο έτσι.

Και έρχομαι να κλείσω με το ελληνικό πρωτάθλημα, πρωτάθλημα που προσωπικά θεωρώ αναγκαίο "κακό" τη χρήση του VAR. Με την προκατάληψη που υπάρχει στην Ελλάδα για κάθε διαιτητή, σχεδόν σε κάθε ματς και δη στα παιχνίδια των θεωρητικά μεγάλων σίγουρα θα υπάρξουν οφέλη από τη χρήση του. Αν και πάλι ο διαιτητής αποφασίζει τελευταίος και θεωρώ πως πήρε μια λανθασμένη απόφαση ο Γερμανός (και με VAR) στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, με το πέναλτι που ζήτησε η ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ και δεν το πήρε ποτέ. Το έφερα σαν παράδειγμα. Έστω, θα περιοριστούν λιγάκι οι φωνές...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News