«Επικίνδυνες για την υγεία οι εγκύκλιοι του Υπουργείου»

Απόψεις
«Επικίνδυνες για την υγεία οι εγκύκλιοι του Υπουργείου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Νέες καταγγελίες από το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ»  

Όπως σημειώνει μετά τη νοσηλεία διασωληνωμένων ασθενών στους απλούς θαλάμους με ευθύνη γιατρών και νοσηλευτών, ο νέος κίνδυνος έρχεται από την απόφαση «σε περίπτωση αδυναμίας σχηματισμού εφημεριακού προγράμματος στις ΜΕΘ, το πρόγραμμα να συμπληρώνεται από τους γιατρούς των συναφών ειδικοτήτων. Δηλαδή, γιατροί χωρίς την απαραίτητη εκπαίδευση, εξειδίκευση και εμπειρία στην εντατική θεραπεία που θα «μπαλώνουν» κενά σε ιατρικό προσωπικό. 

Για επικίνδυνη πολιτική κάνει λόγο μιλώντας στον 98.4 ο πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ Κυριάκος Θεοδοσάκης με την Ομοσπονδία να πραγματοποιεί σήμερα 4ωρη παναττική στάση εργασίας σήμερα της ΠΟΕΔΗΝ για να υποστηρίξει τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ μέσω ΔΥΠΑ.

*Η κυβέρνηση απέχει από την αξιολόγηση και την αξιοκρατία στο δημόσιο καταγγέλλει την ίδια ώρα ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου καθώς στο Νοσοκομείο τελευταία φορά επιλογή προϊσταμένων με κρίση από υπηρεσιακό συμβούλιο έγινε το 2008 για τους προϊσταμένους/ες και το 2011 για του διευθυντές και υποδιευθυντές.

«Εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια τοποθετούνται αναπληρωτές προϊστάμενοι και αναπληρωτές διευθυντές με αποφάσεις του εκάστοτε Υπουργού - Διοικητή - Δημάρχου, χωρίς εκ του νόμου να λαμβάνονται υπόψιν αντικειμενικά κριτήρια, χωρίς μοριοδότηση, χωρίς διαφάνεια και χωρίς αξιολόγηση» σημειώνει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News