Αγγέλα Δουλγεράκη

Μητρόπουλος: «Μισή λύση» η διευκρίνιση Τσακόγλου για συντάξεις χηρείας και αναπηρίας

Την ακύρωση του νόμου καθώς ακόμα και τώρα προκαλεί αδικίες και ανισότητες ζητά, ο Καθηγητής Εργατικού Δικαίου και επικεφαλής της ΕΝΥΠΕΚΚ, Αλέξης Μητρόπουλος

Ο Πάνος Τσακλόγλου με καθυστέρηση αρκετών ημερών και υπό το βάρος της θύελλας των αντιδράσεων ανέφερε ότι κανένας συνταξιούχος χηρείας ή αναπηρίας δεν θα δει μείωση στη σύνταξή του, αναφερόμενος στην εγκύκλιο που υπεγράφη παραμονή Πρωτοχρονιάς πριν από λίγες ημέρες και αφορούσε τους συνταξιούχους που λαμβάνουν περισσότερες από μία συντάξεις (γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου).

Σημείωσε ότι η συγκεκριμένη εγκύκλιος αφορά όλους όσους βγουν στη σύνταξη από την 1η Ιανουαρίου του 2022 και μετά και δεν έχει αναδρομική ισχύ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, όταν ένας ασφαλισμένος δικαιούται περισσότερες της μιας συντάξεις από οποιαδήποτε αιτία (γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου), του χορηγείται μια μόνο εθνική σύνταξη, που δεν μπορεί να υπερβαίνει (μεμονωμένα ή ως άθροισμα εθνικών συντάξεων από διαφορετικές αιτίες) το ανώτατο όριο μιας πλήρους εθνικής σύνταξης (384 ευρώ). Όπως έχει διευκρινιστεί, έρχεται ως εφαρμογή σχετικής πρόβλεψης τόσο στον νόμο 4387/2.

Την ακύρωση του νόμου καθώς ακόμα και τώρα προκαλεί αδικίες και ανισότητες ζήτησε, μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού 98.4 ο Καθηγητής Εργατικού Δικαίου και επικεφαλής της ΕΝΥΠΕΚΚ, Αλέξης Μητρόπουλος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια