Μ. Φουσταλιεράκη: Υπάρχει ελπίδα όσο υπάρχουν παιδιά και ψυχή

Απόψεις
Μ. Φουσταλιεράκη: Υπάρχει ελπίδα όσο υπάρχουν παιδιά και ψυχή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με άρωμα Κρήτης τα βραβεία εθελοντισμού από το Χαμόγελο του Παιδιού

Ο εθελοντισμός παραμένει σε πρώτο πλάνο για το Χαμόγελο του παιδιού στο πλαίσιο των 5ων YouSmile Awards, που πραγματοποιείται στην Αθήνα και με άρωμα Κρήτης.

Αποτελούν την κορύφωση της μαθητικής-εθελοντικής δράσης του Οργανισμού που ως βασική αποστολή έχει την ενθάρρυνση και υποστήριξη των εθελοντικών πρωτοβουλιών και ενεργειών μαθητών. 

Από το Ρέθυμνο 5 μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου συμμετείχαν στον Εικονικό Μαραθώνιο Σχολείων A/θμιας & B/θμιας εκπαίδευσης τον Ιανουάριο του 2021 με σκοπό την κινητοποίηση των μαθητών εν μέσω πανδημίας. Τα παιδιά νίκησαν κατακτώντας την 1η θέση και κέρδισαν ως έπαθλο ένα laptop. Μετά τη νίκη τους αποφάσισαν να το δωρίσουν στο Ειδικό Σχολείο Ρεθύμνου.

Στον Άγιο Νικόλαο οι μαθητές και οι μαθήτριές του 2ου Γυμνασίου πρότειναν την καθηγήτρια τους Τζένη Γιανναδάκη, υπεύθυνη της ρητορικής ομάδας και μητέρα ενός παιδιού που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού καθώς πραγματοποιεί ενέργειες και οργανώνει δράσεις στο σχολείο με στόχο την ενημέρωση μικρών και μεγάλων για τα άτομα με αυτισμό και τις οικογένειές τους.

Στα μηνύματα που δίνουν μικροί και μεγάλοι σε όλους μας αναφέρθηκε μιλώντας στο Ράδιο 98.4 η Ψυχολόγος του οργανισμού στην Κρήτη Μαρία Φουσταλιεράκη.

Οι συμμετοχές φέτος, παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοιού και του συνακόλουθου κλείσιμου των σχολείων, έφτασαν στις 6.220 από 122 σχολεία. Στα 5 χρόνια διεξαγωγής των YouSmile Awards έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 29.700 μαθητές από 550 σχολεία. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News