Ειρ. Χουδετσανάκη: Στις προτάσεις της Περιφέρειας η θέση του ΥΠΑΑΤ για το σύστημα Nutriscore

Απόψεις
Ειρ. Χουδετσανάκη: Στις προτάσεις της Περιφέρειας η θέση του ΥΠΑΑΤ για το σύστημα Nutriscore

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θετική η παρέμβαση του Υπουργού για τη διατροφική αξία των Ελληνικών Προϊόντων ΠΓΕ

Παρέμβαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προς την Ευρωπαία Επίτροπο για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου αναφορικά με την εναρμόνιση μας στην πολιτική «From Farm to Fork» όπως και στο σύστημα Nutriscore, καθώς αυτό πρέπει να λαμβάνει επαρκώς υπόψη όλες τις διατροφικές παραμέτρους και να μην υποβαθμίζει τη διατροφική αξία των παραδοσιακών διαιτολογίων και τροφίμων όπως για παράδειγμα το ελαιόλαδο, το μέλι και γαλακτοκομικά Προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης.

Η Ευρωπαία Επίτροπος διαβεβαίωσε τον κ. Λιβανό ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί καμιά συγκεκριμένη απόφαση για το ζήτημα, καθώς και ότι θα υπάρξει δημόσια διαβούλευση και αξιολόγηση των προτάσεων που συζητούνται, ενώ, όπως σημείωσε, λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη οι επιφυλάξεις που έχουν διατυπωθεί, μεταξύ των οποίων και από την ελληνική κυβέρνηση. Είπε επίσης ότι η ακολουθουμένη διαδικασία θα ολοκληρωθεί με συναπόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της ΕΕ.

Την ικανοποίηση της εξέφρασε η Πρόεδρος του AREPO Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη ερωτηθείς σχετικά από το Ράδιο 98.4 καθώς η θέση του Υπουργού Σπήλιου Λιβανού περιγράφει και την πρόταση της Ένωσης των 34ων περιφερειών της Ευρώπης.

Κατά την ίδια σύντομα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Υπουργού με τους εκπροσώπους των Ελληνικών Περιφερειών ενώ το Σεπτέμβρη αναμένεται  η γενική Συνέλευση της Ένωσης με τους Ευρωβουλευτές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News