Ζ. Ρηγάκης: Τη Δημόσια Υγεία τη διασφαλίζει η Πολιτεία

Απόψεις
Ζ. Ρηγάκης: Τη Δημόσια Υγεία τη διασφαλίζει η Πολιτεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ισορροπίες τρόπου μας καλούν να κρατήσουμε από τη Δευτέρα»

Με δύο self-tests την εβδομάδα για μαθητές και εκπαιδευτικούς, ανοίγουν από τη Δευτέρα 12 Απριλίου τα Λύκεια, η διάθεση των οποίων ξεκίνησε χθες από τα φαρμακεία μέσω της πλατφόρμας self tests.gov.gr.  

Λάβρος κατά της απόφασης της Υπουργού παιδείας ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ζαχαρίας Ρηγάκης, μιλώντας στο Ράδιο 98.4. Είπε ότι η ελλιπής προστασία της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας χρίζει της παρέμβασης εισαγγελέα, και πως είναι απαράδεκτο την ευθύνη της Δημόσιας Υγείας να την επιρρίπτουν σε γονείς και μαθητές.  

Αναφορικά με τον εμβολιασμό τους είπε πως στην περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου από τους 2.500 εκπαιδευτικούς έχουν εμβολιαστεί μόνο 40 με 45 άτομα. 

Δ. Νικολάου: Αποτυχία σχεδιασμού για τη λειτουργία των σχολείων

«Δεν τους ενδιαφέρουν μαθητές και καθηγητές. Γι’ αυτούς Ιερή Αγελάδα είναι μόνο οι πανελλήνιες»  

Αποτυχία της Κυβέρνησης το άνοιγμα και το κλείσιμο των σχολείων χωρίς μέτρα και προστασία όταν αυτά θα έπρεπε να λειτουργούν με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις από την αρχή της κρίσης, στις αναφορές της προέδρου της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου Δέσποινας Νικολάου στο Ράδιο 98.4.   

Περίπου 80 οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί στο Ρέθυμνο επί συνόλου 2.000.  

https://www.youtube.com/watch?v=XV-9WUncoZQ?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

 * Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητά με επιστολή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Μ.Ε.

Επίσης, απευθυνόμενη στον πρόεδρο της Βουλής, επιθυμεί την πραγματοποίηση κοινής συνεδρίασης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και της Ομοσπονδίας.  

Επιπλέον με επιστολή της προς όλα τα κόμματα της Βουλής ζητά άμεση συνάντηση μαζί τους ενόψει της απόφασης επαναλειτουργίας των ΓΕΛ-ΕΠΑΛ στις 12/04/2021 και των Γυμνασίων στις 10/05/2021, προκειμένου να συζητήσουν "για τις προϋποθέσεις και τους όρους ασφαλούς επανέναρξης των μαθημάτων" και να τους ενημερώσουν για "τα φλέγοντα ζητήματα της δευτεροβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης".  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News