Αγγέλα Δουλγεράκη

Μ. Κουτσαυτάκης: Εν μέσω πανδημίας φέρουν τις αλλαγές στην παιδεία

Διατρανώνουμε την αντίθεση μας με τα όσα επιχειρούν

Κινητοποίηση σήμερα Εκπαιδευτικών,  Ενώσεων Γονέων και Φοιτητών σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης , όπως και σε όλη της Ελλάδα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο Κεραμέως. 

«Είμαστε αντίθετοι με τον καθορισμό ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα τμήματα ως ποσοστό του μέσου όρου της επίδοσης των μαθητών σε κάθε κατεύθυνση, το οποίο θα αποφασίζεται από κάθε Τμήμα χωριστά σε συγκεκριμένα όρια που θα θέτει το Υπουργείο και θα οδηγήσει στη μείωση των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, και στη συρρίκνωση δεκάδων τμημάτων» αναφέρει στο Ράδιο 98.4 ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων του Δήμου Ηρακλείου Πολύδωρας Κουτσαυτάκης. 

«Είμαστε αντίθετοι με το όριο στον αριθμό των τμημάτων που μπορεί να επιλέξει ο μαθητής κατά την διαδικασία συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου (10%ΓΕΛ,  20%ΕΠΑΛ των προσφερόμενων τμημάτων)» προσθέτει. «Όσοι μαθητές δεν εισαχθούν σε κάποιο τμήμα με το πρώτο μηχανογραφικό, συμπληρώνουν δεύτερο διεκδικώντας την εισαγωγή τους σε όσες θέσεις έχουν «περισσέψει» και σε όσα τμήματα έχουν κενές θέσεις. Έτσι θα αποκλείονται μαθητές από τμήματα που επιθυμούν και θα μπορούσαν με βάση το βαθμό τους να «πιάσουν» από την πρώτη φάση. Θυμίζει κατά πολύ τα «πράσινα» και «κόκκινα» τμήματα που προσπάθησε να θεσπίσει η κυβέρνηση τον περασμένο Απρίλη. 

Είμαστε αντίθετοι με την κατάθεση διπλού μηχανογραφικού για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ. Αυτή η διάταξη σε συνδυασμό με τα προηγούμενα θα σπρώξει βίαια χιλιάδες μαθητές έξω από τα Δημόσια ΙΕΚ, προς την ιδιωτική εκπαίδευση και κατάρτιση (κολλέγια και ιδιωτικά ΙΕΚ). 

Διαφωνούμε με το όριο στη διάρκεια φοίτησης ν+ν/2 στις σχολές. Έτσι θα διαγράφονται από τις σχολές χιλιάδες νέοι που για κοινωνικούς λόγους ή γιατί αναγκάζονται να δουλέψουν δεν καταφέρνουν να ολοκληρώσουν την φοίτηση τους έγκαιρα. 

Καταδικάζουμε τη θεσμοθέτηση του «Πειθαρχικού Συμβούλιου Φοιτητών» που μπορεί να επιβάλλει μέχρι και τη διαγραφή, καθώς και την ίδρυση νέου σώματος καταστολής με αστυνομικές ομάδες μέσα στις σχολές που υπάγονται απ’ ευθείας στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια