Μ. Παχιαδάκη: Συντονίζουμε ακόμα τα βήματα μας στην αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας

Απόψεις
Μ. Παχιαδάκη: Συντονίζουμε ακόμα τα βήματα μας στην αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαδικτυακή ημερίδα αύριο και επιμορφωτικό σεμινάριο σήμερα σε καθηγητές για τη διαδικτυακή βία

2η Διαδικτυακή Ημερίδα της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Κρήτης, «Δίκτυα και Δομές Υποστήριξης και Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας»  αύριο Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου. 

«Η υλοποίηση της 2ης ημερίδας στις 10 Δεκεμβρίου, «Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», έχει ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα και αποτελεί μια ευκαιρία ανάδειξης της βίας κατά των γυναικών, ως μια από τις πιο συστηματικές παραβιάσεις των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αναγκαιότητας ανάληψης δράσεων και πρωτοβουλιών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του φαινομένου» αναφέρει σε δήλωση του ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης. 

Αυξημένη τις περιόδους της καραντίνας η βία επαναλαμβάνει στο Ράδιο 98.4 η Πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου Μαίρη Παχιαδάκη σε ποσοστό 30%. Τα βήματα τους συντονίζουν ακόμα οι αρμόδιοι φορείς ώστε να παρεμβαίνουν άμεσα.

Παράλληλα ο Σύνδεσμος που από το 2017 σχεδιάζει παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας και κακοποίησης εφήβων ηλικίας 13-18 ετών, διοργανώνει σεμινάριο Επιμόρφωσης Καθηγητών Δευτεροβάθμιας για την αντιμετώπιση της διαδικτυακής βίας, online απόψε στις 18:00μ.μ.

Όπως έχει καταγραφεί 1 στα 3 παιδιά έχει βιώσει την εμπειρία της κακοποίησης μέσω διαδικτύου, ενώ από έρευνα σε ηλικίες 13-18 ετών στην Ε.Ε. η αντίληψη για την κακοποιητική τους πράξη ήταν ότι «είναι ένα ακόμα παιχνίδι ή κάνουμε πλάκα». Επιπλέον, έχει διαπιστωθεί ότι κορίτσια θύματα κακοποιητικής συμπεριφοράς στο διαδίκτυο έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποστούν κι άλλες μορφές κακοποίησης στο μέλλον, ακόμη και να οδηγηθούν σε αυτοκτονία. Το φαινόμενο λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις, και καλύπτεται από ένα «πέπλο σιωπής», ενώ οι μορφές του αλλάζουν διαρκώς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News