Τα «Υακίνθεια» ανοίγουν ορίζοντα στο χώρο και στο Χρόνο

Απόψεις
Τα «Υακίνθεια» ανοίγουν ορίζοντα στο χώρο και στο Χρόνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιορτή για τη μάνα που γέννησε και για τη μάνα που δε γέννησε.

Μετά από αίτημα πολλών πολιτιστικών φορέων, οι εκδηλώσεις θα διεξάγονται καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και εκτός Ανωγείων, αρχής γενομένης από τη γιορτή της μάνας 11 - 12  του Μάη. 

«Η ιδέα γεννήθηκε με αφορμή μια γειτονιά όπου επτά μανάδες γέννησαν  σαράντα τρία  παιδιά σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες κατά την μεταπολεμική περίοδο. 

Στο πρόσωπο λοιπόν της Θηρεσίας, της Λουλουδιάς , της Ασημένιας, της Λευτερίας, της Αργυρώς, της Μαρίας και της Ειρήνης  σκεφτήκαμε να γιορτάσουμε όλες τις μανάδες των Ανωγείων. Κοντά σ’ αυτή τη μάνα του "αίματος" όμως, γιορτάζουμε και τη μάνα της "καρδιάς". Αυτή που αν και δεν πέρασε οδύνες γέννας στάθηκε μάνα στην ουσία» λέει στον 98.4 η εκπρόσωπος ενημέρωσης των «Υακινθείων» Ύβα Κουμαντάκη. 

Στο διήμερο των εκδηλώσεων σε όλες τις πλατείες του χωριού θα λειτουργεί έκθεση με παλιές οικογενειακές φωτογραφίες, υφαντά έργα του αργαλειού θα κρέμονται από τα μπαλκόνια των σπιτιών, θα υπάρχουν δέντρα των αναμνήσεων με φωτογραφίες των μανάδων που "λείπουν" και θα προσφέρονται γλυκά και πίτες από τις κόρες και τις  εγγονές για όλους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News