Γ.Σαριδάκης: Με συνεργασία η αντιμετώπιση της Ενδοοικογενειακής βίας

Απόψεις
Γ.Σαριδάκης: Με συνεργασία η αντιμετώπιση της Ενδοοικογενειακής βίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα συμπεράσματα της 1ης εκδήλωσης τις Ι.Α.Κ

«Αναγκαιότητα η Συνεργασία για την αντιμετώπιση της Ενδοοικογενειακής Βίας και των Κακοποιητικών πρακτικών», είπε στον 98.4 ο Γιώργος Σαριδάκης, κοινωνικός λειτουργός στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Α! Γυμνάσιο Αλικαρνασσού, στο πλαίσιο σειράς δράσεων ευαισθητοποίησης, περί του κοινωνικού προβλήματος της Ενδοοικογενειακής Βίας με τον τίτλο: «Σημεία Ενδοοικογενειακής Βίας και Κακοποιητικές Πρακτικές ~ Διαχείριση - Προστασία - Αντιμετώπιση».

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Αν προσπαθούσαμε να σταχυολογήσουμε ελάχιστες μόνο από τις λέξεις που ακούστηκαν στην χθεσινή εκδήλωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, στο Γυμνάσιο της Νέας Αλικαρνασσού, με θέμα την Ενδοοικογενειακή βία και την Κακοποίηση Παιδιών και Γυναικών…  αυτές θα ήταν ενημέρωση, διαχείριση,  προστασία, δικαιοσύνη - νομική πρόνοια, πρόληψη, υποστήριξη, διάγνωση, αμαρτία, εκπαίδευση, γνώση… συνεργασία».

Για ορισμένους, οι  λέξεις αυτές μπορεί να φαίνονται κοινές ή γενικές αλλά στην πραγματικότητα κλείνουν μέσα τους ολόκληρο το νόημα για τον περιορισμό του φαινομένου της Ενδοοικογενειακής Βίας και της Κακοποίησης Παιδιών και Γυναικών.

Ειδικότερα, αυτά τα οποία και αναλύθηκαν από εκπροσώπους της τοπικής Εκκλησίας, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηρακλείου, υπηρεσιών της αστυνομίας, ειδικών επιστημόνων, και φορέων εκπαίδευσης αναφέρονται, κυρίως, σε παρεμβάσεις διάγνωσης και πρόληψης της δυσμενούς κατάστασης που δημιουργεί η Ενδοοικογενειακή βία, σε τρόπους αντιμετώπισης και μεθόδους διαχείρισης των κακοποιητικών σημείων και, φυσικά, στην νομική πρόβλεψη για την προστασία του θύματος και, εν συνόλω, του οικογενειακού συστήματος.

Επίσης, αυτό που τέθηκε - ως πρωτεύον - συνάδει, άρρηκτα, με την αναγκαιότητα συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων με το ευαίσθητο αυτό ζήτημα και την βέλτιστη διασύνδεση σε κοινή βάση, πλαίσιο στόχων και προσανατολισμού ώστε να ανοίξουν οι κλειστές πόρτες της βίας, το πρόβλημα να έρθει στην επιφάνεια, να αναγνωριστεί και να απαντηθεί με τον πιο ορθό και κατάλληλο τρόπο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News