Αγγέλα Δουλγεράκη

O Δημήτρης Μαραμής μελοποιεί Κορνάρο Καζαντζάκη και Σαίξπηρ

Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής στις 12 Ιουλίου θα παρουσιάσει το συναυλιακό Ερωτόκριτο στο Aegean Arts International Festival στην Επισκοπή Χερσονήσου, ενώ στις 13 Ιουλίου θα παρουσιάσει σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση τον κύκλο τραγουδιών Σαίξπηρ-Καζαντζάκης - «Από τον Άμλετ στον Οδυσσέα» ανάθεση του Μουσείου Νίκος Καζαντζάκης στο Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης «Ταξιδεύοντας... Αγγλία» στη Μυρτιά Ηρακλείου.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι ταλαντούχοι: Θοδωρής Βουτσικάκης, Ελένη Δημοπούλου και Μέλα Γεροφώτη με το συνθέτη στο πιάνο.

12 Ιουλίου - Aegean Arts International Festival στην Επισκοπή Χερσονήσου

Το μιούζικαλ Ερωτόκριτος του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη παραγωγή και ανάθεση της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής το Μάιο του 2017 στις νέες της εγκαταστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 Η σύγχρονη μελοποίηση του αναγεννησιακού αριστουργήματος από τον Δημήτρη Μαραμή φέρνει ένα οικείο μουσικά λεξιλόγιο, με αναφορές από blues, Jazz, και rock χρώματα παντρεμένα με την κρητική μουσική παράδοση.

Το συγκεκριμένο έργο εστιάζει κυρίως στα διαχρονικά στοιχεία της ερωτικής ιστορίας του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, τη φιλία, την αρρώστια του πόθου και τις περιπέτειες των δύο νέων.

13 Ιουλίου - Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης «Ταξιδεύοντας... Αγγλία» -

Μουσείο Νίκος Καζαντζάκης στη Μυρτιά Ηρακλείου

Ουίλιαμ Σαίξπηρ - Νίκος Καζαντζάκης [Από τον Άμλετ στον Οδυσσέα]

Ο συνθέτης παρουσιάζει τη νέα του μουσική σύνθεση - ανάθεση του Μουσείου Καζαντζάκη - σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση, τον κύκλο τραγουδιών βασισμένο σε κείμενα Ουίλιαμ Σαίξπηρ και Νίκου Καζαντζάκη, (με την ευγενική παραχώρηση των πνευματικών δικαιωμάτων από τις εκδόσεις Καζαντζάκη).

 Ο νέος κύκλος τραγουδιών περιέχει μελοποιημένα τραγούδια από τα θεατρικά έργα του Σαίξπηρ ''Όπως σας Αρέσει'' και ''Τρικυμία'', στην πρωτότυπη αγγλική γλώσσα του συγγραφέα, και μελοποιημένα μέρη από τη ''Οδύσσεια'' και την ''Τερτσίνα Σαιξπήρος'' του Νίκου Καζαντζάκη.

Το πρόγραμμα θα διανθιστεί με πρωτότυπα τραγούδια εμπνευσμένα από έργα των δύο μεγάλων οικουμενικών συγγραφέων-ποιητών σε στίχους Σωτήρη Τριβιζά.

 Στις εκδηλώσεις χορηγός επικοινωνίας είναι ο όμιλος ΚΡΗΤΗ TV.

Σχόλια