default-image

Πως θα λειτουργούν οι 25 μονάδες υγείας στις γειτονιές

Κρήτη
Πως θα λειτουργούν οι 25 μονάδες υγείας στις γειτονιές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την άμεση λειτουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας το αμέσως επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ανακοίνωσε από το Ηράκλειο ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός. 

Από το βήμα ημερίδας της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, έκανε λόγο για σημαντική δομή, η οποία έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για μια 4ετία, και η οποία θα ξεκινήσει να λειτουργεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Ο υπουργός τόνισε: «Έχουμε συμφωνήσει με τους Θεσμούς μέχρι τις 5 Αυγούστου θα νομοθετήσουμε για τις πρωτοβάθμιες Τοπικές Μονάδες Υγείας και έχουμε βρει κεφάλαια από ευρωπαϊκούς πόρους, γιατί από δημόσια δαπάνη δεν μπορούμε. 

Αναφερόμενος στη στελέχωση των νέων δομών, είπε ότι αρχικά από τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας θα γίνουν 3.000 προσλήψεις. 

Χίλιοι επτακόσιοι γιατροί και 1.300 υποστηρικτικοί εργαζόμενοι, οι οποίοι θα στελεχώσουν τη νέα δομή, που θα λειτουργήσει όπως εκτίμησε το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

25 οι τοπικές μονάδες υγείας που θα λειτουργήσουν στην Κρήτη λέει στο Ράδιο 9,84 ο αντιδυπεάρχης Στέλιος Δημητρακόπουλος, υπεύθυνος για την Πρωτοβάθμια Υγεία. 08.00 το πρωί με 21.00 το βράδυ θα είναι οι ώρες λειτουργίας τους, ενώ η προκήρυξη των θέσεων αναμένεται να βγει στον αέρα σε λίγες ημέρες.

"Ποιος θα τα κάνει αυτά;"

Πάντως σε ανακοίνωσή του το Σωματείο εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ διερωτάται για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας" Ποιος θα τα κάνει όλα αυτά; Ο ένας γιατρός μαζί με τον νοσηλευτή και τον διοικητικό για 10.000 τουλάχιστον άτομα; Αποτελεί κοροϊδία για τον κρητικό λαό ότι με 326 εργαζόμενους και με 8.755.000 εκατ. χρηματοδότηση για 500.000 πληθυσμό αυτές οι μονάδες θα παρέχουν υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας στην οικογένεια, στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, κατ' οίκον νοσηλεία, καταγραφή επιδημιολογικών στοιχείων".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News