Αγγέλα Δουλγεράκη

Αγώνας επιβίωσης για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα

Αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τέλους,  προκειμένου να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους, δηλώνουν οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου, μιλώντας στο Ράδιο 9,84.

Παράλληλα στέλνουν το μήνυμα προς το Δήμο, τους βουλευτές και την Κυβέρνηση ότι η πρώτη 24ωρη απεργία τους είναι μόνο η αρχή αν δεν δοθεί πολιτική λύση στην εργασιακή ομηρία που βρίσκονται.

Απευθυνόμενοι δε προς τους Ηρακλειώτες μέσω του σταθμού,  τους ζητούν συγνώμη, παράλληλα με την κατανόηση τους, καθώς σήμερα τα σκουπίδια δεν θα μαζευτούν.

Η απεργία προκηρύχθηκε από το Σωματείο και σε αυτή μετέχουν επίσης οι μόνιμοι της καθαριότητας όπως επίσης και το εργατικό κέντρο Ηρακλείου.

Οι συμβασιούχοι καταγγέλλουν επίσης προσπάθεια να κάμψουν τις αντιδράσεις τους με την απόφαση της μη καταβολής των δεδουλευμένων Μαρτίου, μόνο  από τους 13 συναδέλφους τους που πρώτοι απολύονται .

Μανόλης Κιρκάκης: Αν δεν πληρωθούν οι 13 δεν θα πληρωθεί κανένας μας. Αν απολύσουν τους 13 να μας απολύσουν όλους. Τέλος με τα ψέματα και τους πολιτικούς λόγους. Ο αγώνας από δω και κάτω θα είναι δυναμικός.

Λευτέρης Σωμαράκης: Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι τέλους.  90 οικογένειες, τόσα μέλη τους και παιδιά πως θα ζήσουν; Ποιος τους σκέφτεται; Ζητάμε από τους Ηρακλειώτες να το καταλάβουν.

Δυσφορία στη μάντρα του Δήμου Ηρακλείου και από τη στάση των κοινοβουλευτικών μας εκπροσώπων που όπως επισημαίνουν δεν βρίσκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο πλευρό τους.

Το βράδυ της Τρίτης ο δήμαρχος Ηρακλείου διαβεβαίωσε με δηλώσεις ότι ο δήμος Ηρακλείου δε θα προβεί σε απολύσεις των συμβασιούχων της καθαριότητας μέχρι να κριθεί η ισχύς του επίμαχου νόμου».

Ρεπορτάζ: Αγγέλα Δουλγεράκη

Σχόλια