Αγγέλα Δουλγεράκη

Σοκ: "Μπαίνουν" σε Ψυχιατρεία για στέγη και φαγητό (Ηχητικό)

Άστεγοι, άνεργοι, ψυχικά πάσχοντες προκαλούν ψεύτικα επεισόδια για εισαγγελική παραγγελία εγκλεισμού εξασφαλίζοντας στέγη και φαγητό

Σοκάρει η εικόνα της ψυχικής υγείας στην Ελλάδα του 2017 μετά  τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ που δείχνουν πως λειτουργούν οι δομές της και πως αντιμετωπίζονται οι ασθενείς.

Καθηλωμένοι ασθενείς λόγω έλλειψης προσωπικού και χώρων, συχνά περιστατικά βίας επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας, στις αναφορές της Ομοσπονδίας και εκτιμήσεις ότι με τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή η ψυχική υγεία παραδίδεται στον ιδιωτικό χώρο.

Εξ' ίσου τραγική η επισήμανση ότι στην Ελλάδα του 2017 άστεγοι , άνεργοι, αλλά ψυχικά πάσχοντες δημιουργούν ψεύτικα επεισόδια για να επιτύχουν εισαγγελική παραγγελία εγκλεισμού προκειμένου να  εξασφαλίσουν  έτσι στέγη και φαγητό. 


"Είναι η πραγματικότητα της ψυχικής υγείας τα παραπάνω. Είναι η πραγματικότητα που μας κάνει να ζητάμε συχνά τη βοήθεια του κόσμου στις κινητοποιήσεις μας" επισημαίνει μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο Κυριάκος Θεοδοσάκης,  μέλος της ΠΟΕΔΗΝ - νοσηλευτής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εικόνες σοκ στα ψυχιατρεία.

Ρεπορτάζ: Αγγέλα Δουλγεράκη

Σχόλια