Αγγέλα Δουλγεράκη

Βροχές σήμερα ήλιος αύριο

Λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα ανατολικά και νότια, με τοπικές ασθενείς βροχές ή χιονόνερο κυρίως τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τη Βορειοανατολική Πελοπόννησο και τη Βόρεια Κρήτη, με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά των προαναφερόμενων ηπειρωτικών περιοχών και της Κρήτης περιμένουμε την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017, σύμφωνα με το meteo.gr.

Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις είναι πιθανό να εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες και σε περιοχές της Θεσσαλίας, Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ θα σημειωθεί και παγετός τοπικά ισχυρός στα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 7 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 1 έως 8 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 2 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -2 έως 8 βαθμούς), 6 έως 10 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 1 έως 8 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 8 έως 12 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν γενικά από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Κεντρικό Ιόνιο ισχυροί 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά του νομού με πιθανότητα στα βόρεια για τοπικές ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 1-2 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα ανατολικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Σαρωνικό μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με μικρή πιθανότητα για ασθενές χιονόνερο ή πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

Βελτιώνεται  πρόσκαιρα ο καιρός αύριο

Σταδιακή βελτίωση του καιρού από αύριο περιμένει ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας με τα χαμηλά βαρομετρικά να κινούνται προς την περιοχή μας από την Παρασκευή προς το Σάββατο.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Η επέκταση του Σιβηρικού Αντικυκλώνα από τα βόρεια προς στη χώρα μας προκαλεί ήδη ένα ήπιο χειμερινό σκηνικό σε ολόκληρη την Κρήτη με αυξημένες νεφώσεις και λίγες τοπικές βροχές, οι Βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν στο Αιγαίο, ενώ και η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα. Παρόμοια φαινόμενα του καιρού θα διατηρηθούν και για την Τρίτη, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα.

Από την Τετάρτη,  αν και δεν αναμένονται Αλκυονίδες ημέρες, αισθητή θα είναι η βελτίωση του καιρού λόγω της αποκατάστασης του Υψηλού Βαρομετρικού που θα παρεμποδίζει τη διέλευση χαμηλών βαρομετρικών συστημάτων. 

Παρά τις πρόσκαιρες νεφώσεις θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ οι άνεμοι θα εξασθενήσουν σημαντικά.  Η θερμοκρασία θα αρχίσει, από μέρα σε μέρα,  να σημειώνει υψηλότερες τιμές ως προς τη μέγιστη τιμή της, ενώ σε χαμηλές τιμές θα συνεχίσει να διατηρείται η ελάχιστη τιμή της,  θυμίζοντας μας ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα.  

Πιθανά μία μικρή διαταραχή, με περιορισμένα φαινόμενα κατά τόπους να μας επηρεάσει την Παρασκευή προς το Σάββατο, ενώ με τα μέχρι τώρα στοιχεία αναμένεται από την Κυριακή μα επανέλθει η κίνηση διέλευσης Χαμηλών συστημάτων που θα προκαλέσουν και πάλι μία νέα περίοδο φαινομένων. Πάντως το διάστημα αυτό της καλοκαιρίας θα επιτρέψει σε μεγάλο βαθμό τις εργασίες στην ύπαιθρο.

Αναλυτικά ο καιρός των επόμενων ημερών :

ΔΕΥΤΕΡΑ 30 Ιανουαρίου

Νεφώσεις με ασθενείς παροδικές βροχές σε ολόκληρη την Κρήτη. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις απογευματινές ώρες, σε μεγάλα υψόμετρα στα ορεινά, μέχρι τις πρωινές ώρες της Τρίτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις στα 4 - 5 Μποφώρ στα Δυτικά (ενισχυόμενοι από το μεσημέρι στα 5 - 6 Μποφώρ), ενώ στα Ανατολικά θα είναι 3 - 4 Μποφώρ. Στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 5 - 6 Μποφώρ, τοπικά στο Κεντρικό Αιγαίο έως και τα 7 Μποφώρ.

Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει στους  12?C

ΤΡΙΤΗ 31 Ιανουαρίου

Διατήρηση των νεφώσεων με ασθενείς παροδικές βροχές κυρίως στα Βόρεια του νησιού (στην Ανατολική Κρήτη τα φαινόμενα θα είναι πιο ασθενή και  τοπικά). Στα νότια της Κρήτης ο καιρός θα είναι βελτιωμένος και δεν αναμένονται πλέον φαινόμενα.


Οι άνεμοι θα πνέουν και πάλι από Βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση, αλλά από το βράδυ της Τρίτης θα εξασθενήσουν.

Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από  τους   7?C  η ελάχιστη στα πεδινά και παράκτια τμήματα (σε μεγαλύτερα υψόμετρα θα είναι αρκετά χαμηλότερη) και η μέγιστη θα φθάσει στους  11?C.

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 Φεβρουαρίου


Βελτιωμένος καιρός με λίγες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα διατηρηθούν αρχικά από Βόρειες διευθύνσεις με την ένταση τους  στα 2 - 3 Μποφώρ στα Δυτικά , ενώ έως και 4 Μποφώρ θα φθάνουν στα Ανατολικά της Κρήτης.

Η θερμοκρασία θα είναι σε χαμηλότερα επίπεδα τις πρώτες πρωινές ώρες,  έως και 6?C στα πεδινά, ενώ η μέγιστη θα σημειώσει μικρή άνοδο φθάνοντας έως και τους 13?C.

Την Πέμπτη συνεχίζει να διατηρείται πολύ καλός καιρός με ασθενείς ΝΔ - Δ ανέμους και η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα τις πρωινές ώρες, κοντά στους  7  με 8?C, ενώ η μέγιστη θα ανέλθει στους 16?C.  

Γενικά καλός θα είναι ο καιρός και την Παρασκευή, πιθανά όμως  πρόσκαιρα και σε τοπικό επίπεδο να αυξηθούν οι νεφώσεις και να σημειωθεί ασθενής παροδική βροχή.  

Οι άνεμοι θα διατηρηθούν από ΝΔ διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία θα ανέβει σε λίγο υψηλότερα επίπεδα.

Σχόλια