Αγγέλα Δουλγεράκη

Δ.Βρύσαλης: Τραβηγμένο το δημοσίευμα για τα νοσοκομεία

Σε σκοπιμότητες αποδίδει ο πρόεδρος των εργαζόμενων στο ΠΑΓΝΗ Δημήτρης Βρύσαλης μιλώντας  στο Ράδιο 9,84, το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδα Guardian που κάνει λόγο για «επικίνδυνες ζώνες» στα Ελληνικά Δημόσια Νοσοκομεία  και ασθενείς που πεθαίνουν ενώ θα έπρεπε να ζουν εν μέσω κατάρρευσης της ελληνικής δημόσιας υγείας, κατάσταση που αποδίδεται στην πολιτική λιτότητας.

''Άλλο η αυστηρή κριτική που ασκούμε στην ακολουθούμενη πολιτική και στα προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης των νοσοκομείων κι άλλο η σκοπιμότητα εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων'' αναφέρει ενδεικτικά.

''Όσοι επενδύουν στην "κατάρρευση" του ΕΣΥ και στη διάλυση της δημόσιας περίθαλψης θα διαψευστούν για άλλη μια φορά'' η θέση του υπουργού υγείας Ανδρέα Ξανθού. Η Ελλάδα είναι χώρα υγειονομικά ασφαλής, το ΕΣΥ σήμερα σταθεροποιείται και αναβαθμίζεται καθημερινά, "γιατρεύει τις πληγές" της προηγούμενης εξαετίας, ενισχύεται με πόρους και μόνιμο προσωπικό, το ποσοστό των δημόσιων δαπανών υγείας έχει ανέβει στο 5,1% του ΑΕΠ (από το 4,6-4,9% της προηγούμενης τριετίας), τα νοσοκομεία εφοδιάζονται κανονικά με φάρμακα και υγειονομικό υλικό, καλύπτουν, χωρίς διακρίσεις, όλους τους ανασφάλιστους πολίτες περιορίζοντας δραστικά την "υγειονομική φτώχεια", ενώ προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες της χώρας και τους επισκέπτες της».


Ο υπουργός υγείας αναφέρει επίσης: '''Όσοι, επενδύουν στην "κατάρρευση" του ΕΣΥ και στη διάλυση της δημόσιας περίθαλψης, θα διαψευστούν για άλλη μια φορά. Η ανυπόστατη κινδυνολογία, ο χυδαίος λαϊκισμός και η συστηματική προσπάθεια δημιουργία κλίματος ανασφάλειας στην κοινωνία δεν θα περάσουν. Κυρίως επειδή δεν θα το επιτρέψει το ανθρώπινο δυναμικό του Συστήματος Υγείας που προσβάλλεται από τέτοιου τύπου δημοσιεύματα, τα οποία απαξιώνουν το έργο του και εκθέτουν τη χώρα διεθνώς''.


Στο ίδιο άρθρο γίνεται λόγος για ασθενείς που πεθαίνουν, αποκαλούν  την Ελλάδα ως το πιο «χαοτικό» κράτος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επικαλούνται δηλώσεις-προειδοποιήσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ ενώ παραπέμπουν και σε
στοιχεία έρευνας τους Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων σύμφωνα με τα οποία περίπου ένας στους δέκα ασθενείς στη χώρα κινδύνευε το 2011 και το 2012 να μολυνθεί με δυνητικά μοιραία νοσοκομειακή λοίμωξη, με σχεδόν 3.000 θανάτους να υπολογίζεται ότι οφείλονταν σε τέτοιες λοιμώξεις.

Γ.Μανουσάκης: Ο υπουργός υγείας επενδύει μόνο στη διατήρηση της θέσης του

''Αληθή τα στοιχεία του Βρετανικού τύπου για την κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας'' η θέση του προέδρου των εργαζόμενων στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου Γιώργου Μανουσάκη.

''Η ΠΟΕΔΗΝ έχει δημοσιοποιήσει το τελευταίο διάστημα την πραγματικότητα μας και ο υπουργός υγείας με αυτά που λέει απλά επενδύει στην πολιτική του παραμονή στην εξουσία'' προσθέτει.

''Ποιος άλλωστε μπορεί να απαντήσει γιατί παραμένει κλειστή η παθολογική κλινική στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας με αποτέλεσμα στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου να σημειώνει πληρότητα στο 185%, ποιος θα απαντήσει γιατί η ορθοπεδική Κλινική στο νοσοκομείο μας τον Ιανουάριο θα μείνει κλειστή για 10 ημέρες;

Θα περίμενα ωστόσο'' επισήμανε ''ο υπουργός να απαντούσε διαφορετικά καθώς ο στόχος της αποδυνάμωσης του δημόσιου συστήματος υγείας, παραμένει ίδιος εντός κι εκτός χώρας''.

Σχόλια