Αγγέλα Δουλγεράκη

Α.Κριαράς: Να επαναφέρουν ότι έκοψαν στους συνταξιούχους

‘’Αν δεν ήθελαν να μας εξαπατήσουν θα επανέφεραν το 13 και 14 μισθό’’ επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ανδρέας Κριαράς στο Ράδιο 9,84.

Για «εξαπάτηση», «ψίχουλα» και «στάχτη στα μάτια» κάνουν λόγο οι μεγαλύτερες ενώσεις των συνταξιούχων της χώρας αναφορικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την καταβολή της ενίσχυσης σε περίπου 1,6 εκατομμύρια άτομα, σε σύνολο πάνω από 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους.

Πανελλαδική κινητοποίηση όλων των ενώσεων στην Αθήνα 15 Δεκεμβρίου.

Μαζική θα είναι και η εκπροσώπηση της Κρήτης σε αυτό το συλλαλητήριο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Συνταξιούχων του ΙΚΑ Ανδρέα Κριαρά στο Ράδιο 9,84.

''Αν δεν ήθελαν να μας εξαπατήσουν θα επανέφεραν το 13 και 14 μισθό'' επισημαίνει. ''Η σύνταξή μας είναι στα 360 ευρώ και δεν μπορείς να ζήσεις με αυτά. Η ακρίβεια σ' αγαθά κι υπηρεσίες μας τσακίζει''.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί το επίδομα και σε όσους εκκρεμεί η έκδοση της σύνταξής τους άφησε ωστόσο σήμερα Δευτέρα ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος, άλλα και στους ανασφαλίστους που παίρνουν επίδομα από τον ΟΓΑ.


Είπε ότι το επίδομα θα καταβληθεί στις 22 Δεκεμβρίου, ξεκαθάρισε ότι θα δοθεί σε όσους παίρνουν 850 ευρώ μεικτά, είτε από μια σύνταξη είτε από το άθροισμα δυο συντάξεων είτε κύριων είτε κυρίας και επικουρικής.

Επίσης, όπως αποσαφήνισε ο υφυπουργός, η σύνταξη χηρείας θα αθροίζεται με την κύρια σύνταξη. Ο κύριος Πετρόπουλος εξήγησε ότι το επίδομα δεν θα φορολογηθεί.


Επίσης διευκρίνισε ότι δεν θα παρακρατηθεί από τη σύνταξη Ιανουαρίου, που καταβάλλεται στις 22 Δεκεμβρίου, το πόσο της απώλειας του ΕΚΑΣ για τους περίπου 240.000 συνταξιούχους που το χάνουν από 1ης Ιανουαρίου 2017.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια