default-image

Άγνοια στους λαούς της Ευρώπης για τη CETA

Απόψεις
Άγνοια στους λαούς της Ευρώπης για τη CETA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε πως ακύρωσε το ταξίδι του στις Βρυξέλλες καθώς η εμπορική συμφωνία με την ΕΕ (CETA) ακόμη βρίσκεται στον αέρα. 

Όλες οι πλευρές σημειώνουν παραμένουν σε επαφή με τελικό στόχο το κλείσιμο της συμφωνίας, ενώ το Βέλγιο -το οποίο δεν μπορεί να δώσει το «ναι» λόγω των αντιρρήσεων της Βαλονίας- συνεχίζει τις συνομιλίες.

«Ο Καναδάς παραμένει έτοιμος να υπογράψει αυτή την σημαντική συμφωνία όταν είναι έτοιμη η Ευρώπη» ανέφερε από τον Καναδά ο Άλεξ Λόρενς, εκπρόσωπος της υπουργού Εμπορίου Κρίστια Φρίλαντ.

Μεγάλο ερώτημα  και άγνωστο στους λαούς της Ευρώπης, αν τα Εθνικά τους Κοινοβούλια έχουν εγκρίνει τη συμφωνία με τον Καναδά.

Στην Ελλάδα αν και η κυβέρνηση συναινεί με τη συμφωνία, η Ειδική Επιτροπή που έχει συγκληθεί εξετάζοντας το θέμα δεν έχει ψηφίσει ακόμα για το οριστικό ναι ή όχι και η πρόταση της δεν έχει πάει προς το κοινοβούλιο.

Άγνωστο παραμένει το πότε θα γίνει αυτό, όπως άγνωστο παραμένει αν όντως το Εθνικό Κοινοβούλιο συνεδριάσει για το θέμα που προκαλεί αντιδράσεις σε συλλογικότητες, φορείς και περιβαλλοντικές οργανώσεις, με τους επιστήμονες παράλληλα να επισημαίνουν πως οι κίνδυνοι είναι περισσότεροι απ' ότι τ' οφέλη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News