Αγγέλα Δουλγεράκη

Παρέμβαση στη βουλή για το διχλωροπροπένιο

Στη βουλή από το βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη η σοβαρή υπόθεση της άρσης κυκλοφορίας για 120 ημέρες του τοξικού φυτοφαρμάκου διχλωροπροπένιο, μετά τις έντονες αντιδράσεις.

Στη βουλή από το βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη η σοβαρή υπόθεση της άρσης κυκλοφορίας για 120 ημέρες του τοξικού φυτοφαρμάκου διχλωροπροπένιο (1,3 D) με υπογραφή της αναπληρώτριας υπουργού ΥΠΑΤ κι ενώ το σκεύασμα είναι απαγορευμένο στην ΕΕ από το 2012.Έντονες οι αντιδράσεις φορέων που κάνουν λόγω για εξυπηρέτηση πολυεθνικών σε βάρος του περιβάλλοντος.

Δριμεία κριτική στην ηγεσία του υπουργείου κι από τον παιδοχειρουργό Δημήτρη Πετράκη ο οποίος μιλώντας στο Ράδιο 9,84 είπε:

''Κοινό μας σημείο με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων είναι το καλό των αγροτών αλλά όταν δίνουμε το λόγο μας οι άνδρες πρέπει να τον κρατάμε''.

 Προανήγγειλε την οργανωμένη παρέμβαση εκ νέου των τοπικών φορέων των βουλευτών και του ιδίου,  στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και το Ευρωκοινοβούλιο.

Διευκρίνισε τέλος ότι το φάρμακο ιδιαίτερα τοξικό, χρησιμοποιείται κυρίως στα θερμοκήπια, δεν μεταφέρεται στη διατροφική αλυσίδα αλλά ότι επηρεάζει το περιβάλλον και την υγεία των αγροτών που ψεκάζουν αν δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τους.

Σχόλια