Αγγέλα Δουλγεράκη

Ανέκδοτα περί αυθαιρέτων

Η είδηση αρχικά αναφέρει πως την επόμενη Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης θα βρίσκεται στο Ηράκλειο, προσκεκλημένος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ και θα έχει συναντήσεις με φορείς και συλλόγους σε μία νέα ατέρμονη συζήτηση περί αυθαιρέτων.


Οι γνωρίζοντες ωστόσο το θέμα, από τους ειδικούς μέχρι τους αυθαιρετούχους εκτιμούν ό,τι νόμοι, τακτοποιήσεις, νομιμοποιήσεις, κτηματολόγια, πολεοδομίες, προθεσμίες και πολλές άλλες κουβέντες δεν έχουν καμία χρησιμότητα πλην αυτής του οικονομικού αρμέγματος των αυθαιρετούχων.

Η δε πολιτεία γνωρίζει καλά επίσης ότι αν θέλει να βάλει τέλος στην ομηρία και στο άρμεγμα ότι μπορεί να πάρει πολιτικές αποφάσεις προς την κατεύθυνση αυτή, εκτός κι αν επιθυμεί η ίδια να αναλάβει τη διαχείριση του αυθαιρέτου ενός ιδιοκτήτη που είχε την τύχη να το κληρονομήσει και το σέρνει ανάμεσα σε φόρους, πρόστιμα, προειδοποιήσεις κλπ .

Όμως το άρμεγμα είναι πολύτιμο και έτσι με ανέκδοτα εξαγγελίες μεταξύ , Υπουργείων και υπηρεσιών παραπέμπουν όλο και παρακάτω τη λύση του προβλήματος.

Τα αυθαίρετα είναι χρυσοφόρα ιστορία, ειδικά όταν ξέρουμε τη σχέση του Έλληνα με την ιδιοκατοίκηση και τα υπουργεία Υποδομών, Γεωργίας, Οικονομίας , οι φωστήρες του και οι λοιποί, αρνούνται να δουν πέραν του αυτονόητου και της απλής λογικής και ασχολούνται μόνο μετά της απλής αναλογικής.

ΑΓΔ

Σχόλια