default-image

Απαντήσεις της αντιδημαρχίας καθαριότητας σε ερωτήσεις πολιτών

Περίεργα
Απαντήσεις της αντιδημαρχίας καθαριότητας σε ερωτήσεις πολιτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

4.682 κάδοι, 100 εργαζόμενοι  και 30 αξιόπλοα αυτοκίνητα με ελεγμένα τα τεχνικά τους δεδομένα, η δύναμη της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, απαντά μέσω του ράδιο 9,84 ο αντιδήμαρχος Χ.Μαμουλάκης, στους Δημότες που ζήτησαν να μάθουν ποια είναι η κατάσταση του στόλου και πόσοι οι εργαζόμενοι, παράλληλα με το ερώτημα των μέτρων και κανόνων για την ασφάλεια τους, μετά και τα χθεσινά δημόσια σχόλια στο neakriti.gr .

Βασικό τους ερώτημα γιατί δύο εργατικά ατυχήματα μέσα σε λίγους μήνες στην ίδια υπηρεσία , με σοβαρά τραυματισμένους δύο νέους ανθρώπους κι αν εκτός των ανθρώπινων λαθών, λόγω της κούρασης και της έντασης προκύπτει και θέμα με το αξιόπλοο των απορριμματοφόρων.

''Είναι ελεγμένα και περασμένα από ΚΤΕΟ. Διασφαλίζουν έτσι την τεχνική επάρκεια τους'' λέει ο αντιδήμαρχος, επαναλαμβάνοντας ότι πρωταρχικός στόχος είναι η ασφάλεια των ανθρώπων που δίνουν με μικρές δυνάμεις - λόγω αριθμού- τη μεγάλη μάχη καθημερινά με την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Στις επιμέρους ερωτήσεις του κόσμου, λέει πως δεν γνωρίζει αν και πέρυσι είχαν περάσει από τεχνικό έλεγχο, προσθέτει πως μέχρι το τέλος του 2016 η υπηρεσία καθαριότητας θα έχει εξοπλιστεί με επιπλέον δέκα νέα αυτοκίνητα και καταγγέλλει ότι από το 2004 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες η όποια ενίσχυση ήταν μόνο στα λόγια.

Αναφορικά με την κατάσταση της υγείας των τραυματιών λέει ότι για τον συμβασιούχο εργαζόμενο που τραυματίστηκε το Μάρτιο η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή, με την οικογένεια να στηρίζεται ποικιλοτρόπως από το Δήμο.

Για την 48χρονη γυναίκα ο αντιδήμαρχος αναφέρει ότι διέφυγε τον κίνδυνο αν και απαιτείται πολύπλευρη στήριξη μέχρι αυτή να αποκατασταθεί πλήρως.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί ένας κύκλος επαφών με υπηρεσιακούς παράγοντες που έδειχναν όχι μόνο ότι δεν ήθελαν να απαντήσουν στα ερωτήματα των πολιτών αλλά και ότι κατέβαλαν προσπάθεια να πουν μόνο αυτό που ήθελαν να περάσουν κρύβοντας θέματα κάτω από το χαλί από τις 20 Ιουνίου του 2016.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News