Αγγέλα Δουλγεράκη

Από την ‘’Ανάσταση’’ στα νέα σενάρια τρόμου της οικονομίας

Πόσο ακόμα για την Ανάσταση της Οικονομίας;

Κάναμε υπομονή κοντά ένα δίμηνο - τρίμηνο - τετράμηνο και μνημονεύαμε κατά κόρον εκείνη την περίφημη φράση περί Αναστάσεως της Οικονομίας - δια στόματος πρωθυπουργού - αντί του Θεανθρώπου, με ενδιάμεσες εκρήξεις δυσοίωνων μηνυμάτων αντί κροτίδων από τους εκπροσώπους της αγοράς, τους συνταξιούχους, τους πολίτες.

''Κλείνουμε. Βάζουμε λουκέτο. Αν δεν αντιστραφεί το κλίμα 22.000 επιχειρήσεις στο πρώτο εξάμηνο του 2016 κατεβάζουν ρολά…..


>>….. για ποια Ανάσταση μιλάμε, όταν η ανεργία έχει εκτοξευθεί στα ύψη;


>> ….. οι τοίχοι της αλληλεγγύης πληθαίνουν καθημερινά …..


>> ….. στις 1.600 οι αιτήσεις στο ΕΚΗ οικογενειών που ζητούν βοήθεια για τρόφιμα… ''


Το καλύτερο μάλιστα ακούστηκε μέσα στη Μ.Εβδομάδα κατά τη συνάντηση της διοίκησης της ΟΕΒΕΝΗ με τους κυβερνητικούς βουλευτές στο Ηράκλειο.


'' …… καλά όλα αυτά που προτείνεται εσείς οι άνθρωποι της αγοράς για τη σωτηρία και γιατί όχι την Ανάστασή σας, αλλά δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε γιατί το κουμάντο το κάνουν οι θεσμοί, παίρνουν κοντολογίς και τις αποφάσεις για εμάς …..''.

Ναι, το είπαν οι βουλευτές στα μέλη της διοίκησης της ομοσπονδίας και ο Μπάμπης Λεκάκης με τη σειρά του σε εμάς όταν ρωτήθηκε.

Μετά ήρθαν οι μέλισσες !!! όπως λέμε, καθώς σκέφτεσαι πως αν δεν παίρνει ο βουλευτής σου τις αποφάσεις, που τον ψήφισες και τον τοποθέτησες σε αυτή τη θέση προασπίζοντας τα συμφέροντα σου, γιατί τον έχεις εκεί και γιατί τον πληρώνεις.

Έτσι οι βουλευτές που πήγαν βόλτα στην αγορά της Θεσσαλονίκης, εισέπραξαν την αγανάκτηση των πολιτών, γιουχαρίστηκαν οι δε υπόλοιποι, πήραν γραμμή να μην προκαλούν και να μην πολυεμφανίζονται στις αγορές, στις εκκλησιές, στα ντουκιάνια και στα καφενεία ευχόμενοι ''Καλή Ανάσταση'' ή ''Χριστός Ανέστη'' καθώς το αμέσως επόμενο θα ήταν: ''Παιδιά τι γίνετε με την Ανάσταση της Οικονομίας;

Το Πάσχα όμως δεν πέρασε και το Χριστός Ανέστη (Οικονομία) κρατάει πενήντα ημέρες.  

Όχι δεν προλαβαίνεις να κάνεις πολλά και το γνωρίζουμε. Δεν μπορείς να ζεις όμως συνεχώς και υπό αυτό το κλίμα.

''Οι δόσεις πάνε για Ιούνιο ενώ τα ταμεία του κράτους είναι άδεια

Οι ατέρμονες διαπραγματεύσεις στο «Χίλτον», μετά και την αποτυχία του διαβήματος για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, έφεραν τη χώρα για άλλη μία φορά σε δεινή θέση.

>>Η κυβέρνηση έκανε Πάσχα αναζητώντας έναν εύσχημο τρόπο αναδίπλωσης που θα τη βγάλει από το αδιέξοδο με το έκτακτο Εurogroup στις 9 Μαΐου ώστε να εκτονωθεί έγκαιρα η πίεση που ασκεί το νέο αδιέξοδο στην αξιολόγηση.

>>Όπως φοβόταν ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, η επιδιωκόμενη συμφωνία μεταφέρθηκε de facto τον Μάιο και οι δόσεις για τον Ιούνιο.>>Την ίδια στιγμή η Κομισιόν ξεκαθαρίζει ότι το πακέτο των προληπτικών μέτρων 3,6 δισ. είναι αναγκαίο και ταυτόχρονα υιοθετεί συγκαταβατική στάση, με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο της Ε.Ε. Μίνα Αντρέεβα να δηλώνει «οι άλλες πλευρές θεωρούν ότι τα μέτρα έκτακτης ανάγκης είναι αναγκαία, μπορούμε να εργαστούμε και να τα αξιολογήσουμε σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση».

>>Ο κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας σε ολλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό, υποστήριξε ότι σε δύο εβδομάδες πρέπει να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα, ενώ για τα προληπτικά μέτρα των 3,6 δισ. ευρώ ανέφερε ότι «είναι ακόμη αρκετά περίπλοκο νομικά ζήτημα».


>>Η διαπραγμάτευση μοιάζει να έχει μετατραπεί σε κινούμενη άμμο με αντικείμενο έναν λογαριασμό άμεσων και προληπτικών μέτρων ύψους 9 δισ. ευρώ τα οποία θα κληθούμε να πληρώσουμε.


>> Πηγές των θεσμών δεν αποκλείουν αδιέξοδο (dead end) στις διαπραγματεύσεις.

Δεν δίνουν καμία πιθανότητα για στρογγυλεμένες διατυπώσεις και έναν μηχανισμό διόρθωσης των αποκλίσεων χωρίς ψηφισμένα εκ των προτέρων μέτρα 3,6 δισ. ευρώ. «Ή θα ψηφιστεί λεπτομερής λίστα μέτρων ή τίποτε», προέβλεπαν.

>>Ούτε το πρώτο πακέτο των 5,4 δισ. έχει κλείσει πλήρως, καθώς παραμένουν «σκιές» για περίπου 300 εκατ. ευρώ.


>>Δεν διαφωνούν ούτε η Κομισιόν ούτε οι άλλοι Ευρωπαίοι με τα συμπληρωματικά μέτρα. «Τα δέχτηκε ο Τσακαλώτος.

>>Όλα αυτά οδηγούν σε μια νέα περίοδο αβεβαιότητας και ασφυξίας της οικονομίας, όπως και πέρυσι, την οποία η κυβέρνηση μπορεί να εκμεταλλευτεί για να περάσει όλα τα μέτρα από την Κοινοβουλευτική της Ομάδα ή για να δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις (ανασχηματισμό, δημοψήφισμα ή εκλογές) που πιθανώς συγκαταλέγονται στα σχέδιά της.

>>Αποδέχονται το μνημόνιο-κάβα για να διασφαλίσουν την παραμονή τους στην εξουσία .

>>Θα ψηφίσουν μηχανισμό αυτόματου φρένου δαπανών.

>>Κυβερνητικός παράγοντας για τα περί οικουμενικής: Όποιος μας παρακαλέσει αρκετά μπορεί να μπει στην κυβέρνηση!''


Συγνώμη αλλά εδώ σηκώνει ψηλά τα χέρια η πολική, η ψυχιατρική και οι συναφείς επιστήμες.

Μιλάμε για πολιτική και ηγέτες κατά πολύ ανώτερους ευφάνταστων σεναριογράφων ταινιών θρίλερ.    

Εύγε!!!!

ΑΓΔ

Σχόλια