Αγγέλα Δουλγεράκη

Ξ.Σουπλή: Απόγνωση στην Ειδομένη

Σε απόγνωση στην Ειδομένη πρόσφυγες - μετανάστες και κάτοικοι και με τις δύο πλευρές να ζητούν από την πολιτεία λύσεις για την αποσυμφόρηση του άτυπου καταυλισμού.

Ελάχιστοι εκείνοι που πείθονται να απομακρυνθούν από την περιοχή με το βλέμμα στο άνοιγμα των συνόρων είπε στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη η κοινοτάρχης Ξανθίππη Σουπλή και την πολιτεία απούσα για την αντιμετώπιση των δυσκολιών της καθημερινότητας. Στην Ειδομένη σύμφωνα με την ίδια παραμένουν αυτή την ώρα περισσότεροι από 13.000 πρόσφυγες - μετανάστες.

Αύριο Τετάρτη εντωμεταξύ κατατίθεται στη Βουλή σχέδιο νόμου για τη διευθέτηση ζητημάτων που σχετίζονται με την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό και απαιτούν νομικές διευθετήσεις.

Το προσφυγικό βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης  υπό τον πρωθυπουργό με μέλη της κυβέρνησης και συνεργάτες του, χθες στη Βουλή.

Η Βουλή της ΠΓΔΜ αποφάσισε την παράταση του μέτρου της κήρυξης κατάστασης κρίσης στα σύνορα της χώρας με την Ελλάδα και τη Σερβία, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016, λόγω της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης.

Με συνθήματα «freedom», «no Turkey» υποδέχθηκαν δεκάδες μετανάστες στο hot spot της Χίου τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Τόσκα. Παρόμοια εικόνα και στη Λέσβο, όπου βρέθηκε και η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. Ο υπουργός είπε ότι μελετάται η μεταφορά υπεράριθμων προσφύγων σε γειτονικά νησιά.

Στην εξελισσόμενη προσφυγική κρίση αναφέρθηκε από το Ηράκλειο, ο αναπληρωτής Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Ξυδάκης, που ήταν προσκεκλημένος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ και κεντρικός ομιλητής στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με θέμα: «Ποια Ελλάδα Σε Ποια Ευρώπη».

Ο υπουργός υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι η συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας δεν διασφαλίζει όλα τα δικαιώματα των προσφύγων, ωστόσο, δεν τα καταπατεί.

Σχόλια