Αγγέλα Δουλγεράκη

Δ.Πετράκης: ‘’Είμαστε ότι είναι το περιβάλλον’’

Δύσπιστος για το αν οι ηγέτες του κόσμου καταφέρουν αυτή τη φορά να συμφωνήσουν και να εφαρμόσουν μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος ο παιδοχειρουργός Δημήτρης Πετράκης, μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου για περιβαλλοντικά θέματα .

Παρόμοια προσπάθεια άλλωστε έγινε και πριν από έξι χρόνια στην Κοπεγχάγη αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

''Είμαστε ότι είναι και το περιβάλλον είπε ο γιατρός. Βλέπε το πώς εξελίσσονται τα θέματα της υγείας μας και ποια είναι η άμυνα του οργανισμού μας'' πρόσθεσε.

 
"Αυτό που πρέπει να μας δώσει ελπίδα ότι βρισκόμαστε σε σημείο καμπής, ότι αυτή είναι η στιγμή όπου θα αποφασίσουμε να σώσουμε τον πλανήτη μας, είναι το γεγονός ότι τα έθνη μας μοιράζονται μια αίσθηση του κατεπείγοντος για την πρόκληση αυτή και μια αυξανόμενη συνειδητοποίηση ότι είναι μέσα στις δυνάμεις μας να κάνουμε κάτι γι' αυτό," είπε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα , παραδεχόμενος ότι οι ΗΠΑ είναι η Νο 2 χώρα που ρυπαίνει τον πλανήτη.

Συγκλονιστική παράλληλα η περιγραφή της δημοσιογράφου Φραγκίσκας Μεγαλούδη  από την Νιγηρία και την πρωτεύουσα της, Αμπούζα, στο Ράδιο 9.84 και στο Γιώργο Σαχίνη για το πώς οι επιλογές και οι πολιτικές που επηρεάζουν αρνητικά το περιβάλλον ερημοποιούν περιοχές, εξαθλιώνουν ανθρώπους και κατά επέκταση εκμεταλλεύονται και διαχειρίζονται ακόμα και από τρομοκρατικές οργανώσεις.

Πρόγραμμα για να απαλλαγεί από τις πλαστικές σακούλες και την περιβαλλοντική επιβάρυνση που επιφέρει η χρήση τους, ξεκινά η Αλόννησος.
O δήμος σε συνεργασία με  το Δίκτυο Μεσόγειος SOS και την Mom ( Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας) ξεκίνησαν αυτό το εγχείρημα, κάνοντας την  Αλόννησο το πρώτο ελληνικό νησί που ξεκινά αυτό το πρόγραμμα.
Όπως αναφέρει το δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και άλλοι δήμοι της Ελλάδας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία και να καταργήσουν τη χρήση πλαστικής σακούλας.

Σχόλια