default-image

Ο Μ.Κουμαντάκης για το ασφαλιστικό (Ηχητικο)

Απόψεις
Ο Μ.Κουμαντάκης για το ασφαλιστικό (Ηχητικο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δέκα προτάσεις για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος και την εξυγίανση του ΟΑΕΕ δημοσιοποίησε η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τη δημοσίευση του πορίσματος της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων "σοφών" για το ασφαλιστικό, η ΕΣΕΕ επισημαίνει πως:

''Αν επιθυμούμε μία πραγματική αναμόρφωση του ασφαλιστικού με σημείο αναφοράς την επίδειξη σεβασμού στη διαδοχή των γενεών, οφείλουμε από ένα προβληματικό αναδιανεμητικό ασφαλιστικό σύστημα, να πάμε σε ένα περισσότερο ανταποδοτικό''.

''Οι έμποροι  ουδέποτε ήταν οι ευνοούμενοι, του αποτυχημένου ασφαλιστικού συστήματος της χώρας μας'' σχολίασε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος του ΕΣΗ Μανόλης Κουμαντάκης.

Στις προτάσεις της συνομοσπονδίας σύμφωνα με τον ίδιο, η υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ όλων των ελεύθερων επαγγελματιών, η ελεύθερη επιλογή των υποχρεωτικών κλιμάκων τεκμαρτών ασφαλιστέων αποδοχών από τους αυτοαπασχολούμενους  ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ και η σύνδεση των εισφορών με το πραγματικό εισόδημα, δηλαδή τον τζίρο της επιχείρησης και όχι με τα έτη ασφάλισης στο φορέα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News