default-image

Και τώρα καρδιά μου ;

Απόψεις
Και τώρα καρδιά μου ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τώρα τι ; Αυτή η ερώτηση έχει θρονιαστεί στο μυαλό μου τις τελευταίες μέρες .

Περίμενα καιρό αυτή τη μέρα , που θα επέστρεφα στο γραφείο μου , στη στριφογυριστή καρέκλα μου , στη γνώριμη μυρωδιά του χώρου μου . Κάτι από λεμόνι , μπερδεμένο με ξύλο και ολίγο από  άγριο τριαντάφυλλο , ένεκα του αρώματος της  γραφούσης .

Μπροστά μου σημειώσεις , χαρτιά , ιδέες , παλιοί φάκελοι για ξεκαθάρισμα .

Άρχισα από το ξεκαθάρισμα σε ντουλάπια , συρτάρια , φακέλους , τετράδια .

Φεύγουν όλα τα παλιά , για να αφήσουν χώρο στα νέα που θα έρθουν .

Έξυσα τα μολύβια μου , γέμισα το βάζο με τις καραμέλες . Έτοιμη . Μόλις επέστρεψα στη δουλειά , μετά από απουσία ενός χρόνου και κάτι .

Η συγκυρία ιστορική . Η Ελλάδα μετέωρη , μεταξύ Ευρώπης και «μοναξιάς»  , ο κόσμος γύρω μου μεταξύ Ναι και Όχι ,  έχει ,  δεν έχει χρήματα στο ATM , μεταξύ συμφωνίας και εξόδου.  

Οι προτεραιότητες μας άλλαξαν μέσα σε λίγα 24ωρα . Περιορίσαμε τις ανάγκες μας σε οτιδήποτε κοστίζει  λιγότερο από 60 ευρώ  και φυσικά αυτό ισχύει για όσους έχουν να λαμβάνουν . Εξοικειωθήκαμε με τις ουρές στα μηχανήματα αναλήψεων , δεν εξοικειωθήκαμε με την εικόνα των ταλαίπωρων παππούδων σε μπουλούκια έξω από τραπεζικά καταστήματα για να εισπράξουν χαρτζιλίκι από τη σύνταξη τους , αλλά μάθαμε να το καταπίνουμε  .

Μέρες τώρα παλεύουμε με  το δαίμονα της αμφισβήτησης  , προσπαθούμε να εντοπίσουμε το νόημα πίσω από τις λέξεις . Αναζητούμε ψήγματα αισιοδοξίας σε δηλώσεις πολιτικών , αποκλειστικές πληροφορίες δημοσιογράφων .Δημοσιογράφων που επέλεξαν να διατυπώσουν  την άποψη τους και πολλοί θα περάσουν ακόμη και  πειθαρχικό γι αυτό. Περίεργα μονοπάτια άνοιξαν  στην Ελλάδα της δημοκρατίας , λες και ο πολίτης - τηλεθεατής δεν  έχει άποψη ή τη δύναμη απλά να αλλάξει κανάλι .Όλα άλλαξαν τις τελευταίες μέρες . Από όποια σκοπιά και αν βλέπεις τα πράγματα  .

Ξαναμπήκαμε στα μονοπάτια του διχασμού , συναντηθήκαμε και πάλι , κάτω από την ανάγκη να δούμε τη χώρα μας να κάνει βήματα μακριά από το χείλος του γκρεμού .

Σταματήσαμε να συζητάμε για οτιδήποτε άλλο . Σταματήσαμε  να προγραμματίζουμε τις ζωές μας . Κρατάμε την ανάσα μας αναμένοντας ένα νεύμα ευρωπαϊκής αποδοχής  .

Και όταν κοπάσει η θύελλα τι θα γίνει ; Θα ψάχνουμε ζωές στα συντρίμμια ή θα μαζέψουμε ξανά τα κομμάτια της δημοκρατίας , της πίστης στους πολιτικούς και τα κέντρα αποφάσεων Ευρώπης και Ελλάδας ? Θα έχουμε το κουράγιο να  μαζέψουμε ξανά τα κουρέλια της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης και να συνεχίσουμε ?

Και τώρα  , πως θα συνεχίσει η ζωή σε αυτή τη χώρα που σπαταλά την ομορφιά και τη γοητεία της σαν την Ωραία Ελένη , στα χέρια διχασμένων πολιτικών και οικονομικών  εραστών ?

Τώρα καρδιά μου , άνοιξε το βάζο, πάρε μια καραμέλα φράουλα να τελειώσει γλυκά τουλάχιστον αυτό το άρθρο .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News